Zusjes Bowien en Dian willen graag samen naar een baas

Zusjes Bowien en Dian willen graag samen naar een baas
Dian wil heel graag met haar zus Bowien de DOA verlaten. - Foto: DOA

NIEUW-WEST -De katten-zusjes Dian en Bowien zitten in de Dierenopvang Amsterdam (DOA) aan de Ookmeerweg 271, op een nieuwe baas te wachten.

NIEUW-WEST -De katten-zusjes Dian en Bowien zitten in de Dierenopvang Amsterdam (DOA) aan de Ookmeerweg 271, op een nieuwe baas te wachten.

De katten-zusjes Dian en Bowien zijn zitten al 2 jaar bij de DOA. ’Dat is zo’n beetje hun hele leven, want ze zijn nu ruim twee jaar oud’, vertelt één van hun verzorgers.

De zusjes doen alles samen en willen ook graag samen geplaatst worden. ’Ze hebben een beetje de jackpot wat betreft ’dingen die tegen zitten’: ze zijn nog steeds behoorlijk schuw, aaien en optillen staat nog niet in hun woordenboek, slechts met een paar medewerkers die ze heel goed kennen hebben ze vriendschap gesloten.’

Een nieuw baasje zal er dan ook hard aan moeten werken om hun hart te veroveren. ’Dit kan ook weer niet met lekkere hapjes, want ze moeten speciale brokken eten voor hun gebit. Eten ze wat anders, dan gaat de boel ontsteken en is een bezoek aan de tandarts noodzakelijk.’

Speels

Volgens de verzorgers kan het feit dat de zusjes zwart zijn, ook nog in hun nadeel werken. ’Ze hebben dus ook geen exotisch uiterlijk dat een baasje over de streep trekt. Ze zijn wel heel speels en leuk samen, en kunnen ook samen heerlijk in de zon liggen.’

Omdat het buitenbeentjes zijn, wordt er korting op het dieetvoer gegeven en dierenartsbezoek is gratis. Op www.echo.nl staat de foto van Bowien.

Dierenopvang Amsterdam is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur.

Belangstellenden voor Dian en Bowien kunnen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek via 0900-2007 207 (20 ct/min) of via www.doamsterdam.nl.

Gevonden dieren

Omdat de kattenafdeling bij de DOA is getroffen door een schimmelinfectie, worden er voorlopig geen nieuwe katten opgenomen.

Het gaat om een bijzonder agressieve schimmel die snel om zich heen grijpt. Er is een inzamelingsactie gestart om de kosten te dekken.

Voor meer informatie: www.doamsterdam.nl, of bel 0900-2007 207 (20 ct/min) of mail naar [email protected]

Fotoverslag