Zondag feest bij de Westergasfabriek

Zondag feest bij de Westergasfabriek
Op aanwijzen van Reineke Jonker (links) gaan de spelers van Ode aan de Westergasfabriek los. In dit stuk brengen buurtbewoners een ode aan hun geliefde Westergasfabriek. - Foto: Leen Visser

Ter ere van het 15-jarige bestaan van de Westergasfabriek vindt op zondag 15 juli van 10.00 tot 20.00 uur de zomerviering plaats.

Ter ere van het 15-jarige bestaan van de Westergasfabriek vindt op zondag 15 juli van 10.00 tot 20.00 uur de zomerviering plaats.

De dag wordt geopend met een yogales om 10.00 uur op het Manifestatieterrein. Daar is ook de officiële opening met aansluitend een brunch (gratis en zolang de voorraad strekt).

Na dit optreden is er de hele dag muziek op het podium van het Manifestatieterrein. Onder meer Kris Berry, Gallowstreet, Wende en Patrick Mordi treden op. Pete Philly verzorgt om 19.00 uur de afsluiter.

Bij restaurant Bar Kantoor & Conscious Café kan er gedanst worden tijdens een workshop Lindy Hop dansen voor jong en oud om 16.00 uur en vanaf 17.00 uur onder begeleiding van een liveband.

Voetballiefhebbers kunnen vanaf 17.00 uur bij het Westergasterras de finale van het WK voetbal op groot scherm bekijken.

’Westergas Stories’

De Theaterhuiskamer voert het bijzondere theaterproject ’Westergas Stories’ uit. ’De titel zegt het al: verhalen over de Westergasfabriek van toen en nu’, vertelt Reineke Jonker van Theaterhuiskamer. ’Maanden is er met buurtbewoners aan de voorstellingen gewerkt en deze zijn zondag door het hele Westerpark te zien.’

Cascoland en Holger Nickisch organiseren het eendaagse Openlucht Westerpark Hotel; een avondprogramma met films, stille artiesten en story-tellers plus een overnachting onder de sterren.

Van 12.00 tot 18.00 uur zijn er voor kinderen verschillende gratis activiteiten. Schminken, het Aap van Poot Poppentheater of knutselen aan een kostuum of masker bij de Pretvormer.

Restaurant Raïnaraï houdt het Food Festival Ras El Hanout. Bezoekers kunnen kennismaken met de Nomadische keuken.

Op westergasfabriek.nl staat meer informatie.