Zestiende Masters of LXRY grootste ooit

Zestiende Masters of LXRY grootste ooit
Bezoekers tijdens de vijftiende editie van Masters of LXRY (2016), een beurs die draait om luxe in de Amsterdam RAI. - ANP

AMSTERDAM - De Amsterdam RAI is de komende vijf dagen weer een 'luxestad'. Donderdagavond opent de zestiende editie van Masters of LXRY, de vroegere Miljonair Fair.

AMSTERDAM – De Amsterdam RAI is de komende vijf dagen weer een ‘luxestad’. Donderdagavond opent de zestiende editie van Masters of LXRY, de vroegere Miljonair Fair.

Dit keer staat het evenement in het teken van design en is het volgens de organisatie de grootste editie ooit.

Naar verwachting komen er ruim 50.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar de RAI voor het beste uit de wereld van onder meer kunst, interieur, fotografie, fashion, gadgets, gastronomie, juwelen, horloges, boten, auto’s en reizen.

Dit jaar presenteert een recordaantal van meer dan vierhonderd deelnemers zijn waar op zo’n 40.000 vierkante meter.

Traditiegetrouw heeft Gassan Diamonds weer de grootste stand. Hier is de grootste horlogecollectie van Europa te zien op maar liefst 1200 vierkante meter.

Op de beurs is dit keer een zeer exclusief pop-up-restaurant te vinden. Hier koken tien topchefs van bekende sterrenrestaurants. Samen hebben ze 21 Michelinsterren.

Ook is er een grote tentoonstelling over Nederlands design, met een oppervlakte van duizend vierkante meter.

De bezoekers zien hier werk van onder anderen Daan Roosegaarde en Erwin Olaf. Verder staat prins Bernhard op de beurs met een stand met boten, een markt die weer aantrekt.

Volgens organisator Yves Gijrath wordt er naar schatting zo’n 250 miljoen euro omgezet op de beurs.