Wonen aan de Nieuwegracht

Wonen aan de Nieuwegracht

Eric (links) en Jeroen van EWP voor het pand aan de Nieuwegracht 28 in Purmerend.

(Foto: Han Giskes)

Wonen in een nieuw, luxe huurappartement in het centrum van Purmerend. Dat kan aan de Nieuwegracht 28, waar in een monumentaal pand vijf appartementen worden gerealiseerd. 'Het pand waar voorheen een deurwaarderskantoor was gevestigd, stond al een tijd leeg. EWP Purmerend heeft de opdracht gekregen om er vijf appartementen in te ontwikkelen. Een schot in de roos, want voordat er enige ruchtbaarheid aan werd gegeven, waren er vier van de vijf al verhuurd', vertelt Eric Westerneng van EWP Purmerend.

Wonen in een nieuw, luxe huurappartement in het centrum van Purmerend. Dat kan aan de Nieuwegracht 28, waar in een monumentaal pand vijf appartementen worden gerealiseerd. ‘Het pand waar voorheen een deurwaarderskantoor was gevestigd, stond al een tijd leeg. EWP Purmerend heeft de opdracht gekregen om er vijf appartementen in te ontwikkelen. Een schot in de roos, want voordat er enige ruchtbaarheid aan werd gegeven, waren er vier van de vijf al verhuurd’, vertelt Eric Westerneng van EWP Purmerend.

De behoefte aan luxe sociale huurappartementen in de binnenstad is groot en het aanbod nog steeds erg klein. Het pand stamt uit 1881 en staat op een prachtige plek aan het water. ‘Van oorsprong was het een dubbel woonhuis. De monumentale waarde binnen was al verdwenen; de buitenkant is wel nog in goede staat. De oorspronkelijke stijl wordt binnen zoveel mogelijk teruggebracht. Er komen twee appartementen op de begane vloer, twee op de eerste verdieping en één op zolder. Vier appartementen hebben een oppervlakte van 35 tot 40 vierkante meter, ééntje van 70. De kwalitatief hoogwaardige woningen ademen de sfeer van vroeger uit. Er komt één gezamenlijke entreedeur en trappenhuis.’

Hoofdaannemer is W. Tijmstra Bouw uit Ilpendam. Begin april worden de woningen opgeleverd is de planning. ‘Omdat de vraag groot is naar deze huurappartementen zijn we blij dat we ook alweer met een vervolgproject bezig zijn in het centrum van Purmerend. Belangstellenden kunnen zich altijd aanmelden voor meer informatie via het contactformulier op www.nieuwegracht28.nl’, aldus Eric Westerneng.

*ADVERTORIAL*