Win vrijkaarten voor World Cinema Amsterdam

Win vrijkaarten voor World Cinema Amsterdam
Een fragment uit de film El viaje extraordinario de Celeste García.
STAD De zomer is in aantocht en dat betekent dat het weer tijd is voor World Cinema Amsterdam. Dit jaar met een extra feestelijk tintje: het is de tiende editie. Lezers van De Echo maken kans op 2 vrijkaarten voor een Spaanstalige film.

STAD De zomer is in aantocht en dat betekent dat het weer tijd is voor World Cinema Amsterdam. Dit jaar met een extra feestelijk tintje: het is de tiende editie. Lezers van De Echo maken kans op 2 vrijkaarten voor een Spaanstalige film.

Het festival dat van 15 tot en met 24 augustus plaatsvind, toont de beste films uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De jubileumeditie vindt plaats in Rialto en De Balie, en al vanaf 7 augustus op diverse locaties in de openlucht, op het Marie Heinekenplein, in het Vondelpark Openluchttheater en op de VU Campus.

Naast de vaste festivalelementen, zoals het competitieprogramma, Go Cuba! programma en een aantal special screenings, biedt het festival dit jaar een focus op Indonesië. Daarnaast is er aandacht voor een reeks niet-westerse familiefilms én presenteert WCA World Cinema Amsterdam Presents, met films van Nederlandse makers met roots in Afrika, Azië, Latijns-Amerika of het Caribisch gebied.

Verder: uitbundige feestjes, maaltijden van Ron Gastrobar Indonesia, debatten, talkshows en heel veel filmmakers over de vloer.

Een van de film die te zien is is El viaje extraordinario de Celeste García van Arturo Infante uit Cuba. De film is Spaans gesproken en Engels ondertiteld. De film is te zien op vrijdag 16 augustus, 16.30 uur in filmtheater Rialto.

De gepensioneerde lerares en weduwe Celeste leidt een onopvallend bestaan in Havana. Haar volwassen zoon ziet haar nauwelijks staan, terwijl haar zus alleen om zichzelf geeft. Gelukkig is er nog het planetarium, waar ze parttime kinderen onderwijst over de wonderen van de sterren en het leven. Op een dag is er groot nieuws: er blijken al jaren buitenaardse wezens op de aarde te wonen en deze hebben nu een aantal mensen uitgenodigd om mee te komen naar hun thuisplaneet Gryok. Celeste behoort tot de uitverkorenen; haar excentrieke Russische buurvrouw Pauline, ook zij blijkt een alien, nodigt haar persoonlijk uit. In een oud schoolgebouw wachten Celeste en de andere genodigden op de komst van het Gryokaanse ruimteschip. Debuterend regisseur Arturo Infante, die zelf het scenario schreef, mengt elementen van komedie, sciencefiction en sociale kritiek tot een heel originele en verrassende film. Over het krijgen van een tweede kans op geluk, ook al is die lichtjaren verwijderd.

www.worldcinemaamsterdam.nl

Winnen

Lezers kunnen twee vrijkaarten winnen voor de Cubaanse film El viaje extraordinario de Celeste García op vrijdag 16 augustus om 16.30 uur in Rialto.

Stuur een mail naar [email protected]echo.nl en vermeld met wie je naar deze Cubaanse film wilt. De winnaars krijgen persoonlijk bericht en worden op de gastenlijst geplaatst. Winnaars kunnen hun kaarten dan tot een half uur voor aanvang van de voorstelling afhalen aan de Rialto-kassa.

Redactie De Echo