Win vrijkaarten voor Wilhelmina Huiskamerfestival

Win vrijkaarten voor Wilhelmina Huiskamerfestival
Tijdens het Wilhelmina Huiskamerfestival van vorig jaar verzorgde zangeres Merol een optreden op het dak. Foto: Co de Kruijf
WEST Het is alweer tijd voor de 14de editie van het Wilhelmina Huiskamerfestival. Huiskamers in en rondom de Wilheminastraat zijn vrijdag 6 en zaterdag 7 september omgetoverd tot kleine theaters.

WEST Het is alweer tijd voor de 14de editie van het Wilhelmina Huiskamerfestival. Huiskamers in en rondom de Wilheminastraat zijn vrijdag 6 en zaterdag 7 september omgetoverd tot kleine theaters.

Sinds 2006 organiseert Theater in Huis huiskamerfestivals. Sinds dit jaar zijn de festivals gebundeld onder de naam Huiskamerfestival Amsterdam en staan verschillende buurten gedurende twee weekenden in het teken van cabaret, kleinkunst, muziek en theater.

Op zaterdag 7 september kunnen liefhebbers vanaf 11.00 uur een potje Jeu de boules (petanque) spelen bij de Figurantenbar, Rijnvis Feithstraat 9 (hoek Wilhelminastraat).

De voorstellingen beginnen op beide dagen om 19.30 uur. De bezoekers lopen tussen 19.30 en 22.00 uur maar liefst naar drie verschillende huiskamers. Daar kan men genieten van voorstellingen vol met muziek, kleinkunst en comedy.

Er is tussendoor altijd tijd voor een drankje bij de Figurantenbar. Traditiegetrouw verzorgt Keurslager Bastiaan Res op beide avonden vanaf ongeveer 17.30 uur de barbecue. Betalen kan ter plekke. Daar begint ook om 22.00 uur het eindfeest.

Paulien Cornelisse
Foto: Frank Ruiter

Paulien Cornelisse

De bezoekers kunnen voorstellingen kiezen per blok. Per dag zijn er in totaal 6 blokken.

Op vrijdag 6 september kan onder meer bij Blok A de voorstellingen van Paulien Cornelisse, Dieter van der Westen en Harpert Michielsen bekeken worden.

Blok B bestaat uit Johan Goossens, Ibo Bakker en Lisa Ostermann. Dan treden Wil van der Meer, Vlamousse en Beperkt Houdbaar op in Blok D en Wil van der Meer, Nyk de Vries en 16Bis bij Blok F.

Renate Reijnders

Zaterdag 7 september treden Renate Reijnders, Younes en Marco Lopes op in Blok E en Hehobros, Greg Shapiro en Dorine Wiersma in Blok C.

Blok D wordt die dag gevormd door De Andersons, Renate Reijnders en| Tobi Kooiman Daniëlle Schel, Hassan el Rahaui en Harpert Michielsen zijn Blok A.

Vrijkaarten winnen

In samenwerking met Theater in Huis mag De Echo 5 keer 2 vrijkaarten weggeven.

Om kans te maken op een vrijkaart moet de volgende vraag juist beantwoord worden:

Voor de hoeveelste keer wordt het Wilhelmina Huiskamerfestival georganiseerd?

Het antwoord kan tot 5 september 16.00 uur worden gemaild naar: [email protected] en zet in de berichtregel ’Winactie De Echo’.

Alleen inzendingen met naam, adres en telefoonnummer doen mee voor de prijzen. De winnaars krijgen bericht.

De prijs per ticket is 20 euro en 17,50 euro voor Stadspas/CJP-houders. Op www.huiskamerfestival.nl staat het hele programma en zijn kaarten te bestellen.