Win vrijkaarten voor Kerst in Willet in Museum Willet-Holthuysen

Win vrijkaarten voor Kerst in Willet in Museum Willet-Holthuysen
Doe mee en wie weet bezoek je het museum binnenkort. Foto: Caro Bonink Amsterdam Museum
STAD Ook dit jaar wordt Museum Willet-Holthuysen omgetoverd in magische kerstsferen. Tot en met 5 januari is in het historische grachtenpand aan de Herengracht 605 te zien hoe het vermogende echtpaar Willet-Holthuysen in de negentiende eeuw Kerstmis vierde en hoe zij hun imposante woning kerstachtig versierden. Lezers van De Echo maken kans op twee vrijkaarten.

 Ook dit jaar wordt Museum Willet-Holthuysen omgetoverd in magische kerstsferen. Tot en met 5 januari is in het historische grachtenpand aan de Herengracht 605 te zien hoe het vermogende echtpaar Willet-Holthuysen in de negentiende eeuw Kerstmis vierde en hoe zij hun imposante woning kerstachtig versierden. Lezers van De Echo maken kans op twee vrijkaarten.

In Museum Willet-Holthuysen is het alsof de tijd heeft stilgestaan. In het pand zijn door het personeel van Abraham en Louisa Willet-Holthuysen, de laatste bewoners van dit grachtenhuis, historische kerstversieringen opgehangen. In de eetkamer is het hoofdgerecht van het kerstdiner zojuist genuttigd en staat op de feestelijk aangeklede tafel het kristallen dessertservies gereed voor familie en vrienden. De grote zaal is versierd met een rijk gedecoreerde kerstboom met daaronder cadeaus voor de kinderen. Gedempt licht en kerstmuziek maken het beeld compleet.

Rondleidingen

Op verschillende data in december worden er in samenwerking met de Vrije Academie rondleidingen door Willet-Holthuysen verzorgd. Schrijf je in voor de feestelijke rondleiding van kunsthistorica Mariska Doesburg of kunsthistoricus Robert-Jan Muller door Museum Willet-Holthuysen via de site van het museum.

Koffie en thee

Bij de ingang ontvangen bezoekers één muntje voor een gratis kop koffie of thee, te nuttigen in de spelletjeskeuken. Speel een potje schaak onder genot van een warme drank, met je gezelschap óf met andere bezoekers!

Knutselen

Jong en oud kunnen eigen kerstversiering maken aan de grote knutseltafel! Maak je eigen kersthanger, of je eigen Louise Holthuysen-trekpop voor thuis.

Zoekplaat

Kijk op een andere manier naar de objecten in museum Willet-Holthuysen met de Kerst-zoekplaat. Vind de plaatjes in het museum, schrijf op welke kamer het is, en laat je ingevulde zoekplaat zien bij de kassa. Je krijgt dan een bijzondere houten lasergesneden kersthanger, gemaakt in de sociale werkplaats van CRE8 door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Winnen

Lezers maken kans op twee vrijkaarten voor een bezoek aan het museum. Stuur een mail naar [email protected]amsterdammuseum.nl o.v.v. naam, adres en telefoonnummer en vermeld waarom jij moet winnen. Inzenden kan tot 22 december. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

Redactie De Echo