Win vrijkaarten voor expositie Orenmens bij Broedplaats LELY

Win vrijkaarten voor expositie Orenmens bij Broedplaats LELY
Tijdens een optreden van De Kift neemt Wim ter Weele de schilderskwast ter hand. Foto: De Kift
NIEUW-WEST De tentoonstelling Orenmens, een verzameling van kunst die de afgelopen 30 jaar is gemaakt bij de muziek van De Kift, is van 7 tot en met 22 september te zien bij Broedplaats LELY, Schipluidenlaan 12.

NIEUW-WEST De tentoonstelling Orenmens, een verzameling van kunst die de afgelopen 30 jaar is gemaakt bij de muziek van De Kift, is van 7 tot en met 22 september te zien bij Broedplaats LELY, Schipluidenlaan 12.

De Kift (1988) is een muziekgezelschap uit de Zaanstreek met een sterk theatrale inslag. De muziek is een energieke mengvorm van pop-, fanfare-, jazz-, en volksmuziek. Kenmerkend zijn de teksten die afkomstig zijn uit de wereldliteratuur die in het Nederlands zijn vertaald en bewerkt.

Bij de Broedplaats zijn albumhoezen en decorstukken te zien, maar ook tekeningen, fotocollages en schilderijen. Kortom, alles wat Wim ter Weele als artistiek leider, kunstenaar en drummer van de Kift vanaf de start van deze poëtische fanfare-punkband heeft gemaakt. Orenmens is een totaalkunstwerk van alles wat Ter Weele heeft gemaakt om de muzikale en literaire bronnen van De Kift zichtbaar te maken. De elf albums met alles daaromheen, dienen als uitgangspunt.

’De Kift-stad’

De kunst van Ter Weele wordt op deze expositie centraal gesteld, in een andere vorm gegoten en in een nieuw perspectief geplaatst. Hiervoor gaat hij de samenwerking aan met videokunstenaar Martijn Grootendorst en decorontwerper Alex van Zanten.

Samen laten zij een ’De Kift-stad’ verrijzen waarin bezoekers kunnen ronddwalen, maar waar ook optredens plaatsvinden en waar Ter Weele educatieve workshops voor kinderen uit het basisschoolonderwijs geeft (’Dweilgooien met Wim’).

Orenmens vormt een surrealistische wereld, opgebouwd uit magische gangen met geprojecteerde teksten, tekeningen, schilderijen en uitvergrote sculpturen en installaties. De film Metropolis van Fritz Lang vormt hierbij een belangrijke inspiratiebron. Daarnaast is Orenmens niet alleen een verwijzing naar het lied Orenmens op het album Vlaskoorts (1999), maar ook naar de manier waarop Ter Weele werkt.

Vrijkaarten

Broedplaats LELY is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur en vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur. Toegangskaarten à 10 euro zijn via www.ticketkantoor.nl/shop/dekift te bestellen.

In samenwerking met De Kift mag De Echo 3 maal 2 vrijkaarten weggeven voor deze expositie. Men kan dan kiezen uit verschillende dagen tussen 8 en 21 september.

Om kans te maken op deze vrijkaarten moet de volgende vraag juist beantwoord worden:

Welk instrument bespeelt Wim ter Weele zelf in De Kift?’

Het antwoord kan tot 6 september 16.00 uur worden gemaild naar: i[email protected], zet in de berichtregel ’Winactie Orenmens De Echo’.

Alleen inzendingen met naam, adres en telefoonnummer doen mee voor de prijzen. De winnaars krijgen bericht.