Wie krijgt de felbegeerde titel ’Amsterdammer van het jaar’

Wie krijgt de felbegeerde titel ’Amsterdammer van het jaar’

STAD - Amsterdammers die nog iemand willen nomineren voor de titel ‘Amsterdammer van het jaar 2017’, kunnen nog tot 20 november kandidaten aandragen.

STAD – Amsterdammers die nog iemand willen nomineren voor de titel ‘Amsterdammer van het jaar 2017’, kunnen nog tot 20 november kandidaten aandragen.

Er worden Amsterdammers gezocht die het afgelopen jaar iets betekenisvols voor de stad of stadsgenoten heeft gedaan. Degene waarop het meest is gestemd, krijgt op zondag 14 januari 2018 onder andere het ‘Eberhartje’ opgespeld in de stadsschouwburg tijdens de uitslag van de verkiezing.

Eberhartje

Het ’Eberhartje’ is speciaal voor dit jaarlijkse evenement ontworpen, ter nagedachtenis aan burgemeester Erberhard van der Laan die begin oktober dit jaar is overleden. Van der Laan droeg dit evenement altijd een warm hart toe, net als Amsterdammers die zich voor de stad en de inwoners inzetten.

Na 20 november worden uit de inbreng van Amsterdammers tien genomineerden gekozen door een selectiecommissie. Deze genomineerden komen op de website te staan en dan is het aan Amsterdammers om te stemmen. Degene die de meeste stemmen heeft, mag de felbegeerde titel voor een jaar dragen.

Nomineren

Iemand voordragen voor Amsterdammer van het jaar 2017 kan nog tot 20 november. Motiveer kort waarom hij of zij voor deze titel verdient. Nomineren kan via amsterdammervanhetjaar.nl of stuur een mailtje naar [email protected]