Wethouder Jorrit Nuijens per direct opgestapt

Wethouder Jorrit Nuijens per direct opgestapt
Jorrit Nuijens.
STAD – Wethouder Jorrit Nuijens in Diemen is per direct opgestapt. De GroenLinks-wethouder werd gisteravond aangehouden nadat er melding van overlast was gedaan op een terras bij de Stopera in de hoofdstad.

 Wethouder Jorrit Nuijens in Diemen is per direct opgestapt. De GroenLinks-wethouder werd gisteravond aangehouden nadat er melding van overlast was gedaan op een terras bij de Stopera in de hoofdstad.

Het voorval werd gefilmd door Telegraaf-verslaggever Mike Muller. De politie maakte later bekend dat er mogelijk wiet en GHB in de tas van Nuijens zijn aangetroffen. Vrijdagmorgen kwam Nuijens weer vrij waarna hij even later bekend maakte dat hij opstapt.

In een reactie zegt hij: ‘Ik heb besloten om per direct terug te treden als wethouder van de gemeente Diemen. De komende dagen en weken zal ik rust nemen om op de gebeurtenissen te kunnen reflecteren. Ik bied mijn oprechte excuses aan. Allereerst aan alle inwoners van de gemeente Diemen, maar ook aan mijn partij en aan de raad en het college van Diemen. Het spijt me ook dat ik, tegen mijn aard, mijn werkzaamheden voor de gemeente Diemen niet netjes kan overdragen.’

GroenLinks laat weten dat hij in zijn tijd als wethouder met grote inzet veel betekend heeft voor GroenLinks Diemen en voor alle Diemenaren.