Wegdromen bij Hollandse landschappen

Wegdromen bij Hollandse landschappen
Hallerbos door Nathalie De Saegher
OOST In de tuin van de Hortus Amsterdam is vanaf 8 september de Roots natuurfoto tentoonstelling te zien. De foto’s zijn het resultaat van de Roots Natuurfotowedstrijd. Dit jaar kon ook voor het eerst door het publiek gestemd worden. De 25 mooiste foto’s staan in de tentoonstelling.

 In de tuin van de Hortus Amsterdam is vanaf 8 september de Roots natuurfoto tentoonstelling te zien. De foto’s zijn het resultaat van de Roots Natuurfotowedstrijd. Dit jaar kon ook voor het eerst door het publiek gestemd worden. De 25 mooiste foto’s staan in de tentoonstelling.

De Roots Natuurfotowedstrijd wordt al 15 jaar georganiseerd vanuit het Natuurmagazine Roots en is een van de belangrijkste wedstrijden voor Nederlandse natuurfotografie. Diverse – inmiddels bekende- natuurfotografen zoals Jasper Doest, Leon Baas, Edwin Giesbers en Theo Bosboom hebben als beginnend fotograaf ooit een prijs gewonnen in deze wedstrijd. Dit jaar kwamen er ruim 6.500 foto’s binnen.

’Herfsttaferelen met eekhoorns, hertjes in ochtendmist en paars beklede bossen; de natuur van de laaglanden is prachtig. Vooral voor wie voor dag en dauw op pad gaat en bereid is geduldig in het gras te liggen, want je moet wel wat over hebben voor zulke unieke beelden. Gelukkig doen deze fotografen dat graag en kunnen wij als publiek nu ook wegdromen bij deze bijzondere Hollandse landschappen’, zegt Barbara van Amelsfort van de Hortus.

Naast de juryprijzen was er dit jaar ook een publieksprijs. Hiervoor werden 108 foto’s geselecteerd door de redactie. In totaal hebben de foto’s ruim 2.400 stemmen gekregen en daaruit is een prachtige top 25 ontstaan. Op 8 september worden de drie eerste prijzen uitgereikt aan de winnaars door natuurfotograaf en -filmer Lars Soerink. De foto’s zijn te zien in de Hortus Amsterdam van 8 september tot en met 30 november. De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De tuin werd in 1638 opgericht als Hortus medicus en groeide in vier eeuwen uit tot een botanische tuin met een bloeiende collectie.

Redactie De Echo