Week van het Verkeer geopend

Week van het Verkeer geopend
Erik Bobeldijk (Bestuurder Nieuw-West), Katelijne Boerma (Fietsburgemeester Amsterdam), Lotta Crok (Junior Fietsburgemeester Amsterdam), Tom Thobe, Jedidja Speksnijder en Nicolette Freijser (Verkeersplein Amsterdam) tijdens de opening van de Week van het Verkeer. Foto’s: Lex Draijer
NIEUW-WEST Vanochtend is bij de Openbare Basisschool de Toekomst, August Allebéplein 7, de Week van het Verkeer geopend. 

NIEUW-WEST Vanochtend is bij de Openbare Basisschool de Toekomst, August Allebéplein 7, de Week van het Verkeer geopend. 

In het bijzijn van Erik Bobeldijk (Bestuurder Nieuw-West), Katelijne Boerma (Fietsburgemeester Amsterdam), Tom Thobe (directeur Verkeersplein Amsterdam), Jedidja Speksnijder, Nicolette Freijser  (Verkeersplein Amsterdam) en Lotta Crok (Junior Fietsburgemeester Amsterdam) vond de opening plaats.

In de Week van het Verkeer gaan kinderen op een speelse manier op ontdekking in de wereld van Verkeer en staat het belang van verkeersveiligheid en de rol van scholen, ouders en verkeersdeelnemers centraal. Kinderen worden door het deelnemen aan verschillende verkeerseducatieve activiteiten klaargestoomd om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Junior Fietsburgemeester Amsterdam Lotta Crok spurt weg op de fiets.
Foto’s: Lex Draijer

Vergeleken met andere steden in Nederland is Amsterdam een voorloper op het gebied van verkeerseducatie aan kinderen van 0 tot 18. In een drukke stad als Amsterdam zijn kinderen een van de kwetsbare doelgroepen waar we aandacht aan moeten blijven geven. We willen allemaal dat kinderen veilig op school komen en veilig weer thuis.

De Gemeente Amsterdam wil daarom graag een extra impuls geven aan verkeerseducatie en een veilige school- omgeving van kinderen.

Vanaf maandag 18 maart starten in de stad de Praktisch Verkeersexamens en Op Weg naar het VO.

Op www.weekvanhetverkeer.nl staat meer informatie.