Wederom pont tegen kade gebotst bij CS, een gewonde

Wederom pont tegen kade gebotst bij CS, een gewonde

AMSTERDAM - Opnieuw is er een pont tegen de kade gebotst achter het Centraal Station. Daarbij is dinsdag aan het einde van de middag een persoon gewond geraakt.

AMSTERDAM – Opnieuw is er een pont tegen de kade gebotst achter het Centraal Station. Daarbij is dinsdag aan het einde van de middag een persoon gewond geraakt.

Volgens AT5 gebeurde het om 17.00 uur en gaat het om de pont tussen NDSM en Centraal Station. De pont knalde tegen de kade en vervolgens een paar keer tegen de wal.

De gewonde is ter plaatste behandeld. De pont is uit de vaart gehaald om te onderzoeken hoe de botsing kon gebeuren.

Afgelopen vrijdag en de zondag daarvoor botsten ook al een pont tegen de kade, en ook achter het Amsterdam Centraal Station. Die zondag raakten dertien mensen gewond. Vrijdag klaagde een opvarende over een zere enkel.

De aanvaring vrijdag werd veroorzaakt omdat een joystick waarmee de pont wordt bestuurd kapot was. De oorzaak van de eerste botsing wordt onderzocht door drie partijen: de leverancier van de pont, die van de techniek, maar ook de Inspectie Leefomgeving en Transport.

De woordvoerster noemt de jongste botsing ,,ongelooflijk naar en vervelend”. De verschillende ponten werden door verschillende schippers bestuurd. ,,Ervaren schippers. Ze komen van de grote vaart of hebben jaren ervaring als binnenvaartschipper.”

De GVB heeft eerder nog tegen schippers gezegd om voorzichtiger te varen.

Foto’s: Mizzle Media

Fotoverslag