Vrouw belandt met auto letterlijk tussen wal en schip in Amsterdam

Vrouw belandt met auto letterlijk tussen wal en schip in Amsterdam

AMSTERDAM - De bestuurster van een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van Amsterdam tussen wal en schip beland.

AMSTERDAM – De bestuurster van een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van Amsterdam tussen wal en schip beland.

De hulpdiensten rukten in grote getalen uit. De vrouw werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt ook een bloedproef afgenomen om vast te stellen of er drank en drugs in het spel waren.

Het ongeval vond rond 02.25 uur plaats op de hoek van de Amstel met de Nieuwe Keizersgracht. De vrouw reed kort voor het ongeluk over de Amstel uit de richting van het Muntplein. De weg is bedoeld voor éénrichtingsverkeer en de bestuurster reed daarom tegen de richting in.

Toen een motoragent haar wilde aanspreken, reed ze er snel vandoor in de richting van het Waterlooplein. De agent ging achter de vrouw aan die vervolgens met hoge snelheid de Weesperstraat inreed.

Tijdens haar vlucht in de richting van de Amstel moest de bestuurster verschillende ijzeren palen omzeilen. Toen een van de palen plotseling uit de grond kwam, werd de auto van de vrouw gelanceerd. De neus van haar voertuig kwam tussen wal en een woonboot terecht. De vrouw werd met hulp van de motoragent uit haar voertuig gehaald.

Een duiker van de brandweer ging het water in om uit te sluiten dat er meerdere personen in het voertuig zaten. Door een berger werd het voertuig uit het water gehaald en afgevoerd.

Foto’s: Olim Bajmat

Fotoverslag