Voetbalwereld geschokt om Nouri

Voetbalwereld geschokt om Nouri
- Foto EPA

AMSTERDAM - De voetbalwereld heeft geschokt en vol ongeloof gereageerd op het trieste nieuws over Ajacied Abdelhak 'Appie' Nouri. Op sociale media stromen donderdag de berichten binnen van (oud-)voetballers, voetbalvolgers en betrokkenen. Met de hashtag #StayStrongAppie leeft de wereld mee met Nouri, zijn familie en vrienden.

AMSTERDAM – De voetbalwereld heeft geschokt en vol ongeloof gereageerd op het trieste nieuws over Ajacied Abdelhak ‘Appie’ Nouri. Op sociale media stromen donderdag de berichten binnen van (oud-)voetballers, voetbalvolgers en betrokkenen. Met de hashtag #StayStrongAppie leeft de wereld mee met Nouri, zijn familie en vrienden.

Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade. Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer en de kans op herstel van die cruciale hersenfuncties is nihil, meldt zijn club Ajax donderdag. De twintigjarige middenvelder werd zaterdag onwel tijdens de oefenwedstrijd in Oostenrijk tegen Werder Bremen.

,,Mijn hart huilt. Wat gaan we je missen Appie op de velden. Je had ons nog zoveel te geven” , schrijft oud-trainer van Ajax Frank de Boer, die Nouri in de jeugd van Ajax trainde, op Instagram.

,,Wat je echt niet wilde horen is toch waarheid geworden – heel veel sterkte voor familie Nouri”, twittert voetbalanalist en oud-Ajacied Kenneth Perez.

De nieuwe trainer van het hoogste jeugdelftal bij Ajax (onder-19) John Heitinga noemt Nouri een Amsterdamse held. ,,In gedachten bij die lieve, fantastische Abdelhak Nouri en zijn familie. Held van Ajax.”

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (sport): ,,Soms is het leven gewoon klote en oneerlijk. Dat is nu het geval. Mooi om te zien hoe alle clubs en supporters achter Abdelhak Nouri staan. Ik leef mee met zijn familie, vrienden en teamgenoten.”

Oo veel clubs betuigen hun medeleven:

,,Wat een verschrikkelijk bericht. PSV leeft intens mee met Abdelhak Nouri, zijn familie en de club Ajax.”

,,Een bericht waar we ook bij Feyenoord stil van worden… We leven mee met Abdelhak Nouri, zijn familie en Ajax.”

,,De gedachten van iedereen bij NEC zijn bij Appie en zijn naasten. De voetbalwereld staat als één man achter jullie.”

,,Ontzettend veel sterkte gewenst. Iedereen bij sc Heerenveen leeft met jullie mee.”

,,Verschrikkelijk droevig nieuws. Onze gedachten zijn bij Nouri, zijn naasten en bij Ajax”, twittert AZ.

,,Hier schieten woorden echt te kort. Wat een verschrikkelijk triest nieuws..”, aldus RKC Waalwijk.

,,Hier op Malta gaan onze gedachten uit naar Abdelhak Nouri, zijn familie en de supporters van Ajax”, schrijft FC Utrecht.

,,Namens #Vitesse heel veel steun aan familie, Ajax en alle andere betrokkenen”.

,,Willem II wenst de familie, vrienden, medespelers en andere collega’s van Abdelhak bij Ajax veel sterkte…”.

,,De gedachten van iedereen bij Go Ahead Eagles zijn bij Abdelhak Nouri en zijn naasten. De voetbalwereld staat als één man achter jullie”.

,,Verschrikkelijk nieuws! Veel sterkte aan familie, vrienden, medespelers en alle andere betrokkenen gewenst”, twittert de eredivisie.

,,De gedachten van Jaap, Brian, Andries, Said en iedereen bij Reading FC zijn bij de jonge middenvelder Appie Nouri, zijn vrienden en familie”, schrijft Reading, de Engelse club van coach en oud-Ajacied Jaap Stam.