Vijf verdachten opgepakt voor witwassen en drugs bij invallen in Amsterdam

Vijf verdachten opgepakt voor witwassen en drugs bij invallen in Amsterdam
- Foto: ANP

AMSTERDAM - De politie heeft zaterdag drie personen aangehouden op verdenking van witwassen en één verdachte voor het bezit van drugs. Dat gebeurde na een inval op meerdere adressen in Amsterdam. Maandag werd een vijfde verdachte opgepakt op verdenking van witwassen.

AMSTERDAM – De politie heeft zaterdag drie personen aangehouden op verdenking van witwassen en één verdachte voor het bezit van drugs. Dat gebeurde na een inval op meerdere adressen in Amsterdam. Maandag werd een vijfde verdachte opgepakt op verdenking van witwassen.

In totaal werd er door agenten meer dan vijf ton aan contant geld in beslag genomen. De politie kwam de verdachten door binnengekomen informatie op het spoor. Na wat onderzoek bleek dat de verdachten gebruik maakten van geldkoeriers die grote hoeveelhede contant geld van Nederland naar Zuid-Amerika smokkelden. Dat geld werd in het criminele circuit verdiend.

Zaterdagavond deed de politie invallen in drie woningen aan de Clauskinderenweg, de Kneppelweg en de Gouden Leeuw in Amsterdam. Een speciale geldhond werd daarbij ingezet. In de woningen is ongeveer 534.000 euro aan contanten in beslag genomen. Ook troffen agenden geldmachines, één kilo harddrugs en 870 xtc-pillen aan.

De verdachten komen uit Frankrijk en de Dominicaanse Republiek en zijn tussen de 21 en 49 jaar oud. Zij werden woensdag voorgeleid bij de rechter commissaris in Zwolle en zitten momenteel in bewaring.