Vier mannen opgepakt met 900 kilo aan illegaal vuurwerk in vrachtwagen

Vier mannen opgepakt met 900 kilo aan illegaal vuurwerk in vrachtwagen

BEVERWIJK - Vier verdachten, onder meer uit Beverwijk en Den Helder, zijn afgelopen vrijdag in Spaarndam opgepakt terwijl ze 900 kilogram aan vuurwerk aan het vervoeren waren in een vrachtwagen. Ze zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.

BEVERWIJK – Vier verdachten, onder meer uit Beverwijk en Den Helder, zijn afgelopen vrijdag in Spaarndam opgepakt terwijl ze 900 kilogram aan vuurwerk aan het vervoeren waren in een vrachtwagen. Ze zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.

De verdachten zijn onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk en witwassen. Het gaat om een 25-jarige en een 26-jarige man uit Beverwijk, een 23- jarige man uit Den Helder en een 35-jarige man uit Kleve, Duitsland.

Ze zijn opgepakt door Team Milieu van de politie Amsterdam. Ook werden er doorzoekingen verricht in een woning en een bedrijfspand in Beverwijk, een garagebox in Heerhugowaard en in een woning in Rotterdam. In de woning in Beverwijk is ongeveer 30.000 euro gevonden. In de auto van de 35-jarige hoofdverdachte lag nog eens 7000 euro.

De Duitse man is na verhoor heengezonden. De rest moet van de rechter-commissaris veertien dagen langer vastzitten.