Verhalenfestival Jordaan zoekt ideeën

Verhalenfestival Jordaan zoekt ideeën
Groepjes bezoekers trekken langs podia in huiskamers en tuinen tijdens het Verhalenfestival. - Foto: Verhalenfestival Jordaan
WEST -De vierde editie van het Verhalenfestival Jordaan vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni in de Jordaan-Noord.

WEST -De vierde editie van het Verhalenfestival Jordaan vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni in de Jordaan-Noord.

Groepjes bezoekers trekken langs zes podia in huiskamers en zien zo voorstellingen waarin ’Het geheim van de Jordaan’ centraal staat.

De organisatie van het festival zoekt mensen met een idee over wat ’Het geheim van de Jordaan’ is en dat in een korte voorstelling over het voetlicht kan brengen. Het publiek kan zich laten verrassen en ontroeren door het beste wat deze buurt te bieden heeft.

Het Verhalenfestival wordt traditioneel afgesloten met een groot buurtdiner in de Tweede Leliedwarsstraat.

Saamhorigheid

’Het Verhalenfestival is er nadrukkelijk voor en door de buurt’, zegt Monique Ruimschotel van het Verhalenfestival. ’Vorig jaar hadden we ruim vierhonderd bezoekers. Naast de artiesten zijn veel buurtbewoners als enthousiaste vrijwilligers betrokken bij de organisatie. Zo bieden we niet alleen lokale talenten een podium, maar versterken we met de vele vrijwilligers ook de saamhorigheid in deze leuke buurt.’

Volgens Ruimschotel krijgt dat op de dag zelf met de optredens en het buurtdiner dan nog een extra stimulans.

Aanmelden

Wie een idee heeft over wat dan wel ’het geheim van de Jordaan’ is en dat in een korte voorstelling over het voetlicht kan brengen, kan zich tot 1 maart aanmelden bij de organisatie.

De jury beoordeelt wie op 8 en 9 juni een groot publiek krijgt. In de jury zitten in ieder geval: Jaap van Eijk (filmregisseur), Maiko Kemper (acteur), Cees Heijne (acteur, zanger), Nan Rosen (documentairemaakster), Guy Sonnen (acteur), Sylvia Holstijn (actrice, zangeres), Jan Knol (fotograaf en juryvoorzitter).

Op verhalenfestivaljordaan.nl staat meer informatie. Het Verhalenfestival Jordaan zit ook op Facebook.