Verhalen gezocht voor Westergas Stories

Verhalen gezocht voor Westergas Stories
Reineke Jonker (rechts) en Maike van de Westeringh overleggen tijdens een bezoek aan de Westergasfabriek. - Foto: Leen Visser

WEST -De Theaterhuiskamer ontwikkelt een nieuwe voorstelling ter ere van het 15-jarig bestaan van cultuurpark Westergasfabriek.

WEST –De Theaterhuiskamer ontwikkelt een nieuwe voorstelling ter ere van het 15-jarig bestaan van cultuurpark Westergasfabriek.

Hiervoor worden mensen gezocht met een verhaal over het grote culturele terrein in het Westerpark. Die verhalen kunnen variëren van de waterval die je zo graag hoort tot het meest magische feest ooit in de Gashouder. Op dinsdagavond 28 november is er een informatieavond in de Cliffordstudio.

Wandeling

Van al die verhalen samen gaan de dames van de Theaterhuiskamer een prachtige theatrale wandeling door het cultuurpak maken, die in 2018 gaat spelen. Het energieke duo achter de Theaterhuiskamer zijn actrice Reineke Jonker (38) en danseres Maaike van de Westeringh (35).

Eerder dit jaar produceerden zij de uitverkochte en bejubelde community art voorstelling ’In de Tussentijd’. ’De Theaterhuiskamer is een sociaal cultureel project; een plek waar in een huiselijke sfeer met ruimte voor koffie, thee en een babbeltje samen theater wordt gemaakt’, zegt Van de Westeringh.

Ervaringen

Bij het schrijven putten de twee uit de ervaringen van deelnemers. ’We maken de voorstelling echt samen met deelnemers, maar streven absoluut naar een kwalitatief hoogwaardig stuk. We creëren een podium en een verhaal waarin mensen schitteren.’

Jonker woont zelf al jaren in West en verheugt zich op de nieuw te maken Westergas Stories. ’Het park is echt een hele fijne plek om te zijn, onmisbaar in deze buurt. Je kan er voor alles naartoe: van rust tot levendigheid en van natuur tot cultuur. We hebben al aardig wat mensen gesproken en ik heb een mooi beeld van hoe het kan gaan worden. Het is een ontmoetingsplek met zo’n rijke historie.’

’We hebben echt zin om iets in de openbare ruimte te gaan maken’, zegt Van de Westeringh. ’Zo wordt theater echt onderdeel van het dagelijks leven.’

Informatie

Speeldata en planning worden medio 2018 bekend, momenteel zijn de dames vooral op onderzoek. Ze zoeken alle verhalen uit het park en mensen met een verhaal die dit willen laten zien tijdens de wandeling. Of mensen die genieten van de buurt, denken aan de eerste onder die grote boom of nog verhalen hebben van opa die er werkte toen het nog een gasterrein was.

Belangstellenden zijn welkom voor koffie, thee en heerlijke koekjes op dinsdagavond 28 november om 20.00 uur in de Cliffordstudio aan de Cliffordstraat 38. Zowel voor het delen van een verhaal, als voor een rol in de voorstelling.

Via [email protected] informatie opvragen kan ook.