Vakantieverhalen uit Osdorp opgetekend door de Mediaclub

Vakantieverhalen uit Osdorp opgetekend door de Mediaclub
Marcel is sinds kort pensioen en heeft nu tijd voor allemaal leuke dingen. Foto: Zaïs
 NIEUW-WEST Deze vakantie gaan verschillende jonge kinderen in het kader van ’Zomer in Nieuw-West’ op pad om te zien, horen en beleven wat er deze zomer in Osdorp te doen is.

 NIEUW-WEST Deze vakantie gaan verschillende jonge kinderen in het kader van ’Zomer in Nieuw-West’ op pad om te zien, horen en beleven wat er deze zomer in Osdorp te doen is.

Vorige week woensdag gingen Soundous, Safae, Maysam, Zaid en Maysan naar het Osdorpplein om foto’s te maken en bezoekers te vragen wat zij leuk vinden aan de vakantie.

Zwembad

Hafid vertelt aan Soundos dat met de kinderen naar het zwembad kan gaan. ’Ik vind vakantie heel leuk, lekker ontspannen en leuke dingen doen.’

Maysam fotografeerde Hafid.

Andere taal

Ruben (10) woont in Duitsland, maar is nu op vakantie in Nederland vertelt hij aan Safae. Op de vraag of hij vaak naar het buitenland gaat antwoordt Ruben dat hij vaak naar Polen, Denemarken en Nederland gaat. ‘In Polen kunnen weinig mensen een andere taal spreken. Dan moet je met handen en voeten praten. Dat vind ik leuk om te doen.’

Ruben gefotografeerd door Soundous.

Kinderworkshop

’Tijdens de zomervakantie kan ik lekker thuis zitten, uitrusten, slapen en niet te vroeg opstaan’, vertelt Gilmara aan Maysam. Ze gaat ook één keer per jaar op vakantie naar Suriname. Deze zomervakantie wil Gilmara naar twee festivals gaan. Aan het einde van de vakantie geeft ze een kinderworkshop op het Osdorpplein.

Gilmara werd door Safae op een mooi geel bankje gefotografeerd.

Wandelen

Colette vertelt aan Zaid dat ze vooral van actieve vakanties houdt. Ze wandelt graag en dan vooral in warme landen. ’Ik denk toch wel Italië of Griekenland’, antwoordt ze op de vraag wat haar favoriete vakantieland is.

Maisan zette Colette op de foto.

Altijd vakantie

Marcel vertelt dat hij sinds twee weken altijd vakantie heeft. ’Ik ben met pensioen gegaan en nu heb ik tijd voor allemaal leuke dingen’, legt Marcel uit aan een verbaasde Maysam. Rond kerstmis gaat Marcel weer echt op vakantie.

Aanmelden

De mediaclub is onderdeel van het project Zomer in Nieuw-West. Iedere woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur gaat een groep kinderen tussen 8 en 12 jaar op pad.

De kinderen leren schrijven, interviewen, fotograferen en video’s maken en editen onder leiding van coaches Vera Duivenvoorden, Warda El Kaddouri en Denise van de Frisse Blik.

Op de Facebook-pagina Zomer in Nieuw-West staat meer informatie. Via [email protected] kunnen kinderen zich aanmelden.