Tweetal opgepakt na inbraak supermarkt Duivendrecht, handlangers nog gezocht

Tweetal opgepakt na inbraak supermarkt Duivendrecht, handlangers nog gezocht

DUIVENDRECHT - In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een supermarkt op station Duivendrecht. De politie wist meteen na de inbraak twee daders aan te houden, maar twee anderen wisten te ontkomen.

DUIVENDRECHT – In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een supermarkt op station Duivendrecht. De politie wist meteen na de inbraak twee daders aan te houden, maar twee anderen wisten te ontkomen.

Rond 03.00 uur ’s nachts zien medewerkers van de meldkamer live op de camera’s dat er een inbraak plaatsvindt in een supermarkt op station Duivendrecht. Agenten spoeden zich direct naar de locatie en daar aangekomen zien ze vier mannen uit de supermarkt rennen. Na een achtervolging kan één van de verdachten worden aangehouden in het steegje naast de Sint-Urbanuskerk. Een andere verdachte probeert via het water en het spoor te vluchten. De man springt in een sloot en even lijken de agenten hem kwijt te zijn. Een politiehond weet hem echter later in een tuin langs het water aan de Meidoornstraat op te sporen.

De 19- en 20-jarige verdachten uit Amsterdam en Schiedam zitten momenteel vast voor verhoor.

De twee andere verdachten zijn niet meer aangetroffen. Deze twee mannen waren donker getint en geheel in het zwart gekleed. De politie zoekt getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over de inbraak en/of de vluchtroute van de inbrekers.