Transfer Barac naar Ajax van de baan

AMSTERDAM - Ajax had een mondeling akkoord met Mateo Barac (23) over een contract voor drie seizoenen. Maar de transfer van de linksbenige verdediger is van de baan. Kroatische media melden dat Barac de medische keuring niet heeft doorstaan, maar Ajax wil daar niet op reageren.

AMSTERDAM – Ajax had een mondeling akkoord met Mateo Barac (23) over een contract voor drie seizoenen. Maar de transfer van de linksbenige verdediger is van de baan. Kroatische media melden dat Barac de medische keuring niet heeft doorstaan, maar Ajax wil daar niet op reageren.

Het mislukken van de Barac-deal is een tweede tegenvaller voor Marc Overmars. Eerder kwam de Braziliaanse aanvaller Richarlison (ondanks een persoonlijk akkoord over een contract voor vijf jaar) niet.

Ajax rekent erop dat de komst van Luis Manuel Orejuela wel doorgaat. De verdediger en de Amsterdammers kwamen mondeling al een verbintenis voor vijf seizoenen overeen, terwijl Deportivo Cali en Ajax overeenstemming bereikten over de transfersom van 3,65 miljoen euro. Orejuela wordt morgen gekeurd.