Tessa en Jasmijn scheppen op voor Roman

Tessa en Jasmijn scheppen op voor Roman
Eigenaresse Maja Cesnovar van La La IJs (links) geeft nog wat aanwijzingen aan Jasmijn en Tessa. De vriendinnen gaan zondag ijs scheppen om geld in te zamelen voor het goede doel. Foto: Leen Visser
Toen Tessa de Jager bij La La IJs aan de Tollenstraat een ijsje ging kopen, hoorde ze dat de ijsssalon binnenkort dichtging voor de winterperiode.

Toen Tessa de Jager bij La La IJs aan de Tollenstraat een ijsje ging kopen, hoorde ze dat de ijsssalon binnenkort dichtging voor de winterperiode.

’Ik vroeg wat ze dan met het ijs deden wat over is’, vertelt Tessa. ’En dat wisten ze eigenlijk nog niet.’ Tessa kwam toen op het idee om dat op de laatste verkoopdag ijs te scheppen voor een goed doel. ’Dat vonden ze een heel goed idee en toen mocht ik het goede doel kiezen.’

Duchenne

Over het goede doel hoefde de 11-jarige Tessa geen moment na te denken. ’Duchenne natuurlijk. Mijn beste vriend, Roman, heeft de ziekte van Duchenne. Deze ziekte houdt in dat je spieren steeds meer achteruit gaan en slap worden. Er bestaan nog geen medicijnen voor deze ziekte, daarom moet er veel onderzoek gedaan worden.’

Tessa wil met haar actie niet alleen geld ophalen voor het Duchenne Parent Project, maar ook aandacht vragen voor de ziekte. ’Er wordt heel weinig aandacht gegeven aan deze ziekte en dat vind ik heel jammer.’

Posters

Tessa gaat samen met haar vriendinnetje Jasmijn Dingelstad zondag 7 oktober de laatste ijsvoorraad van La La IJs verkopen. Om zoveel mogelijk klanten te trekken, hangen de vriendinnen eerst posters op onder andere bij hun school, de Kinkerbuurtschool. Verder gaan ze flyers uitdelen in de buurt.

Eigenaren Maja Cesnovar en Chris Huijser van de ijssalon waren meteen enthousiast over het idee van Tessa. Ze hebben ook volop meegeholpen en meegedacht over de aanpak. Tessa en Jasmijn hebben er erg veel zin en hopen dat ze het erg druk krijgen.

Roman vindt de actie super. ’Hij komt misschien langs’, vertelt Marieke, de moeder van Tessa. En uiteraard zijn moeder Marieke en vader Daan trots op hun dochter.

De verkoop voor het goede doel bij La La IJs begint zondag om 15.00 uur. ’Het is echt super lekker ijs’, maakt Tessa nog een beetje reclame.