Stem op de Amsterdammer van het jaar

Stem op de Amsterdammer van het jaar
Tot en met zaterdag 19 januari kan er op www.amsterdammervanhetjaar.nl gestemd worden op de kandidaten van de Amsterdammer van het Jaar verkiezing.

Tot en met zaterdag 19 januari kan er op www.amsterdammervanhetjaar.nl gestemd worden op de kandidaten van de Amsterdammer van het Jaar verkiezing.

Tien kandidaten die zich inzetten voor de stad en de medemens, die zijn voor gedragen door Amsterdammers zelf, maken kans op deze titel.

Zondag 20 januari wordt in de schouwburg bekend gemaakt wie de meest barmhartige Amsterdammer is. Angela Groothuizen zal dit feestelijke programma met verschillende optredens presenteren.

De uitreiking vorig jaar in de Stadsschouwburg met in het midden Amsterdammer van het Jaar 2017 Frank Westerop.
Foto: Leen Visser

Op deze site en op www.amsterdammervanhetjaar.nl stellen alle kandidaten zich in woord en beeld voor en leggen zij uit wat zijn doen voor de stad.

Eberhartje

Zondag 20 januari wordt ook bekend gemaakt wie het Eberhartje ontvangt. Naast de verkiezing heeft het bestuur van de Amsterdammer van het jaar ter nagedachtenis aan burgemeester Eberhard van der Laan een nieuwe oorkonde bedacht; het Eberhartje. Dat is een zilveren speld met een gouden E, voor een Amsterdammer met een hart van goud.

Deze wordt jaarlijks door de voorzitter van de stichting Amsterdammer van het Jaar uitgereikt aan een bijzondere Amsterdammer. Deze oorkonde is geen publieksprijs, de ontvanger van de prijs wordt door het bestuur toegekend aan een Amsterdammer die in navolging van burgemeester Eberhard van der Laan de stad liever maakt.

De feestelijke uitreiking in de Stadsschouwburg duurt van 15.00 tot 18.00 uur. Een kaartje kost 12,50 euro, mensen met een Stadpas kunnen gratis naar binnen. Wel even reserveren bij de kassa. Dit kan via 020-6242311 of aan de balie.

Via www.stadsschouwburgamsterdam.nl kan een kaartje gekocht worden.