Stad op poten: Josephine (12) zoekt een nieuw thuis

Stad op poten: Josephine (12) zoekt een nieuw thuis
Josephine (12) wil na lange tijd het asiel nu wel eens verlaten. Foto: DOA
NIEUW-WEST In de Dierenopvang Amsterdam (DOA) aan de Ookmeerweg 271, zit poes Josephine (12) op een nieuwe baas te wachten.

NIEUW-WEST In de Dierenopvang Amsterdam (DOA) aan de Ookmeerweg 271, zit poes Josephine (12) op een nieuwe baas te wachten.

Volgens haar vaste verzorgers is Josephine heel lief, maar omdat ze een voedingsallergie heeft wordt ze maar niet opgehaald.

‘Een voedingsallergie houdt in dat ze maar 1 soort voer mag, van al het andere voer en van snoepjes en plakjes worst krijgt ze jeuk en wondjes. Krijgt ze haar eigen voer dan is er niks aan de hand’, zegt de verzorger.

Vanwege haar allergie is Josephine een buitenbeentje. Dat houdt in dat DOA helpt bij de verzorging: als Josephine last krijgt van jeuk of van haar huid mag ze altijd gratis naar de dierenarts van DOA en op haar voer krijg je als baasje korting.

Josephine houdt helemaal niet van andere katten, honden kent ze niet. ‘Ze is gek op spelen en knuffelen. Oudere kinderen vindt ze gezellig, de jonkies is haar wat teveel. Ze kan in een huis met een balkon of terras geplaatst worden. Vrij door de buurt laten lopen is niet verstandig, als ze iets eet dat ze niet mag krijgt ze onherroepelijk problemen met haar vacht en veel jeuk.’

Dierenopvang Amsterdam is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur. Belangstellenden voor Josephine kunnen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek via 0900-2007 207 (20 ct/min) of [email protected]

Gevonden dieren

Er zijn de afgelopen week 27 katten, 2 honden en 3 konijnen binnengekomen die nog zitten te wachten tot hun baasje hen komt ophalen. Bent u uw dier kwijt? Misschien zit hij bij DOA op u te wachten.

Voor meer informatie: www.doamsterdam.nl, of bel 0900-2007 207 (20 ct/min) of mail naar [email protected]