Spaarkringen gaan van start in Noord

Spaarkringen gaan van start in Noord
Het gaat niet om hoeveel je spaart, maar om de mindset óm te sparen. Foto: ANP
NOORD – Een spaarkring is voor iedereen die graag wat wil sparen en daarbij geholpen en geïnspireerd wil worden door anderen.

 – Een spaarkring is voor iedereen die graag wat wil sparen en daarbij geholpen en geïnspireerd wil worden door anderen.

Een spaarkring bestaat uit ongeveer 10 deelnemers en komt wekelijks of één keer in de twee weken bij elkaar. Iedere deelnemer spaart per bijeenkomst een bedrag dat hij of zij zelf kiest. Na een periode van 8 tot 12 maanden krijgen de deelnemers hun eigen spaargeld terug.

Achter de hand

De meeste mensen willen wat geld achter de hand hebben. Maar veel mensen hebben moeite met sparen. In een spaarkring inspireer je elkaar om geld opzij te zetten voor iets wat je graag wilt: een fiets, een meubelstuk, vakantie, geld achter de hand voor kapotte wasmachine.

Het gaat niet om hoeveel je spaart, maar om de mindset óm te sparen. Een van de deelnemers zegt: ‘In het begin dacht ik dat ik niet zou kunnen sparen. Maar later merkte ik dat je wel een manier vindt om iets te sparen, al is het maar 50 cent’.

Ondernemer

Begeleiders van de spaarkring in Amsterdam-Noord zijn Hanneke Koomans en Gabriëlle Athmer. Hanneke is 53 jaar, moeder van twee jongvolwassen kinderen en ondernemer in Noord. Hanneke wil graag ervaringen en tips uitwisselen over hoe je kunt besparen; zij kent uit ervaring de positieve kanten van ‘leven met minder’. Gabriëlle Athmer is initiatiefneemster van de Stichting Cash2Grow die spaarkringen promoot. Zij is 64 jaar en woont in Amsterdam; zij heeft veel ervaring met spaarkringen in binnen en buitenland.

Op 21 juni, van 19.00 tot 20.30 uur organiseert de stichting Cash2Grow een voorlichtingsbijeenkomst in sociaal cultureel centrum deKerk van Stichting Bildung, Volendammerweg 150. De start is op een woensdagmiddag of vrijdagavond, startdatum in overleg met de deelnemers. Deelname is gratis.

Het streven is om in Noord een gemengde spaarkring te starten qua leeftijd, geslacht en inkomen. Aanmelding bij Hanneke Koomans [email protected] of 06 51014084. Stichting Cash2Grow wordt ondersteund door onder andere het Oranjefonds en de Rabobank Foundation. Meer informatie over spaarkringen kun je vinden op www.cash2grow.org.