Sishalounge Amsterdam dicht wegens drugs

Sishalounge Amsterdam dicht wegens drugs
- Archieffoto

AMSTERDAM - De burgemeester van Amsterdam heeft een shishalounge gesloten, onder meer vanwege de aanwezigheid van drugs. Tijdens de inval vond de politie onder meer cocaïne. Ook werd een geldautomaat met illegale software aangetroffen.

AMSTERDAM – De burgemeester van Amsterdam heeft een shishalounge gesloten, onder meer vanwege de aanwezigheid van drugs. Tijdens de inval vond de politie onder meer cocaïne. Ook werd een geldautomaat met illegale software aangetroffen.

De zestien bezoekers van Shishalounge Mondial aan het Spreeuwenpark waren stuk voor stuk bekenden van de politie voor uiteenlopende vergrijpen.

De douane, belastingdienst, gemeente en politie voerden de controle uit. Bij vier bezoekers werden ook biljetten van 200 en 500 euro gevonden. Deze biljetten zijn niet meer bij de bank te verkrijgen en zijn in combinatie met de andere voorwerpen opmerkelijk, meldt een woordvoerder van de gemeente.

De exploitant van de lounge was niet aanwezig tijdens de inval, maar gaf aan geschokt te zijn over wat in zijn zaak is gebeurd. Het pand is per direct gesloten en blijft voor onbepaalde tijd dicht.