Sinterklaas met blijdschap binnengehaald

Sinterklaas met blijdschap binnengehaald
- Archieffoto ANP

AMSTERDAM - Sinterklaas is zondag in Amsterdam ,,met blijdschap'' binnengehaald. ,,Er stonden onwaarschijnlijk veel mensen langs de weg. Overal blije kindergezichtjes'', blikte de woordvoerder van de organisatie tevreden terug. In totaal stonden er volgens hem ruim 320.000 mensen langs de route die de Sint aflegde.

AMSTERDAM – Sinterklaas is zondag in Amsterdam ,,met blijdschap” binnengehaald. ,,Er stonden onwaarschijnlijk veel mensen langs de weg. Overal blije kindergezichtjes”, blikte de woordvoerder van de organisatie tevreden terug. In totaal stonden er volgens hem ruim 320.000 mensen langs de route die de Sint aflegde.

Sinterklaas had zo’n vierhonderd helpers meegenomen met alleen roetvegen op hun gezicht en in nieuwe kostuums gestoken, ge├»nspireerd op de kleding van Spaanse edellieden uit de zestiende eeuw. Dit leidde tot kritiek van activisten van het Landelijk Platform Slavernijverleden, omdat de edellieden hen deden denken aan de vroegere koloniale onderdrukking door de Spanjaarden.

Maar zondag bleef het rustig en waren er geen antipietenbetogingen. ,,Er was geen enkel onvertogen woord, geen enkel incident”, aldus de woordvoerder.