Schuif aan bij een kerstconcert met film en buffet

Schuif aan bij een kerstconcert met film en buffet
Mezzosopraan Merel Huizinga en pianist Dessy Radeva zingen en spelen klassieke kerstmuziek. Foto: Klassiek in West
WEST De Jeruzalemkerk, Jan Maijenstraat 14, is zondag 23 december om 15.15 uur het decor bij een intiem kerstconcert met veel extra’s.

WEST De Jeruzalemkerk, Jan Maijenstraat 14, is zondag 23 december om 15.15 uur het decor bij een intiem kerstconcert met veel extra’s.

Mezzosopraan Merel Huizinga en pianist Dessy Radeva zingen en spelen klassieke kerstmuziek, begeleiden bekende meezingers en verzorgen de muziek bij films over het geboorteverhaal van Jezus.
Na afloop kunnen de toeschouwers de musici en elkaar ontmoeten bij een buffet.

Ontroerend
Het kerstconcert is onderdeel van de serie Klassiek in West van stichting Philomela. ‘Op het programma staat prachtige kerstmuziek van onder anderen Bach, Mozart en Händel. Maar u kunt ook meezingen met Stille Nacht of We wish you. En het Kerstverhaal meebeleven met mooie films over de geboorte van Jezus. Ik vind het elke keer weer ontroerend om te zien hoe Maria maar half begrijpt wat haar overkomt, maar zo blij is met haar kindje’, zegt Huizinga.

Wie wil, is daarna van harte welkom bij het buffet. ‘Wat daarop staat, is nog een verrassing. Want we vragen onze bezoekers daarvoor zelf iets te maken. Dus breng ze mee: die gehaktballetjes of flensjes zoals alleen u ze kan maken. Wees wel op tijd, zodat we uw gerecht goed kunnen aanpakken.’

Flinke korting

Zonder gulle gaven betaalt men 10,00 euro via de website of  12 euro aan de deur van de kerk.
‘Wie iets meebrengt voor het kerstbuffet, krijgt 50 procent korting en betaalt 6 euro aan de deur van de kerk of zelfs maar 5 euro via dezelfde site.’

Klassiek in West wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, het VSB-fonds en de gemeente Amsterdam.