Remise Ajax in oefenpot met Steaua Boekarest

Remise Ajax in oefenpot met Steaua Boekarest
AMSTERDAM -Ajax heeft zaterdagavond de derde oefenpartij van het nieuwe seizoen niet kunnen winnen.

AMSTERDAM -Ajax heeft zaterdagavond de derde oefenpartij van het nieuwe seizoen niet kunnen winnen.

Tegen de Roemeense nummer twee Steaua Boekarest werd in Hattem met 1-1 gelijkgespeeld. Voor de Amsterdammers, die eerst op achterstand kwamen, scoorde Carel Eiting de gelijkmaker.

De politie is een onderzoek begonnen naar opstootjes na afloop van de oefenwedstrijd. Een van de medewerkers die de opstootjes tussen Nederlandse supportersgroepen wilde sussen, kreeg een vuistslag in het gezicht en moest naar een huisartsenpost.

Ook kreeg een 37-jarige medewerker een klap en werd een 32-jarige medewerker bedreigd. Op aandringen van de organisatie gingen de groepen snel uiteen.

De politie, die zegt de zaak hoog op te nemen, sluit niet uit dat meer mensen zijn belaagd. Vooralsnog is niemand aangehouden. Verschillende mensen die filmpjes hebben gemaakt hebben zich al gemeld en beeldmateriaal beschikbaar gesteld.

Volgens een woordvoerder van Ajax was er geen sprake van meerdere opstootjes tussen Nederlandse supportersgroepen en had het incident ook niets te maken met de wedstrijd.

,,Het was een ordinaire caféruzie tussen dronken lokale mensen die ruim twee uur na afloop van het duel slaags raakten.’’

In de kantine kreeg volgens hem een persoon ruzie met een ander, waarbij een klap werd uitgedeeld. Toen de organisatie daar tussen sprong en de kemphanen eruit werden gezet, zouden dreigementen zijn geuit.

In Putten speelden de reserves en spelers van Jong Ajax zaterdagmiddag een oefenduel tegen het Deense FC Nordsjælland.

De nummer drie uit de hoogste Deense voetbalklasse won dat duel met 1-3.