Randy wil zijn oude dag bij een baas slijten

Randy wil zijn oude dag bij een baas slijten
Ondanks zijn hoge leeftijd is Randy nog best actief. - Foto: DOA

NIEUW-WEST - De 12-jarige Staffordshire Randy zit in de Dierenopvang Amsterdam (DOA) aan de Ookmeerweg 271, op een nieuwe baas te wachten.

NIEUW-WEST – De 12-jarige Staffordshire Randy zit in de Dierenopvang Amsterdam (DOA) aan de Ookmeerweg 271, op een nieuwe baas te wachten.

Twaalf jaar is echt ontzettend oud voor een Staff. ’Randy is een ontzettende lieverd. Hij was bij een baas, maar die wilde hem niet meer.’ Het is bekend bij de DOA wie de oude baas was van Randy, maar die wilde de hond niet langer houden.

’Ondanks zijn hoge leeftijd is Randy lekker druk en actief, maar ook best wel chill’, vertelt de verzorger van Randy. ’Als we gaan wandelen dan komt die jonge god weer even naar boven en kan ik lekker opspringen.’

Buiten wandelt Randy braaf mee. ’Binnen vind Randy het heerlijk om op je schoot te springen. Als hij maar aandacht krijg. Dan ben je al heel snel zijn beste maatje’, zegt de verzorger. ’Randy kan zichzelf goed vermaken met een balletje of een floss. Als jij zijn speeltje vast heb, dan probeer hij die uit je handen te trekken en begin ik gewoon zelfstandig een trekspelletje.’

Voor Randy zoekt de DOA een leuk gezin en kinderen van 15 jaar ouder is geen probleem. ’De nieuwe baas moet veel tijd hebben om met Randy aan de slag te gaan, lekker lopen (niet te lang in verband met de leeftijd) en mij een beetje de tijd geven om wat aan huis te wennen.’

De nieuwe baas moet zeker wel duidelijk en consequent zijn. ’Maar niet op een harde manier. Dan klapt de hond dicht.’

Dierenopvang Amsterdam is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur. Belangstellenden voor Randy kunnen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek via 0900-2007 207 (20 ct/min) of via www.doamsterdam.nl.

Gevonden dieren

Er zijn de afgelopen week 3 honden, 9 katten en 1 konijn binnengekomen die nog zitten te wachten tot hun baasje hen komt ophalen. Bent u uw dier kwijt? Misschien zit hij bij DOA op u te wachten.

Voor meer informatie: www.doamsterdam.nl, of bel 0900-2007 207 (20 ct/min) of mail naar [email protected]