PvdA Amsterdam wil liever met D66 en GL

PvdA Amsterdam wil liever met D66 en GL
Als het aan de PvdA in Amsterdam ligt, moet er een coalitie onderzocht worden met D66 en GroenLinks. ,,Die optie is nog helemaal niet onderzocht'', zei een woordvoerder van de partij donderdagavond.

Als het aan de PvdA in Amsterdam ligt, moet er een coalitie onderzocht worden met D66 en GroenLinks. ,,Die optie is nog helemaal niet onderzocht”, zei een woordvoerder van de partij donderdagavond.

Eerder die avond klapten de onderhandelingen tussen D66, VVD en GroenLinks. Vrijdag wordt bekeken of de PvdA of de SP een nieuwe onderhandelingspartner kan worden van D66 en de VVD. Daardoor zou de PvdA, die voor het eerst sinds 1946 in de oppositie leek te belanden, toch in het college kunnen komen.

De PvdA wil daar niet op vooruitlopen, al ziet de partij dus liever een andere coalitie. ,,We willen graag het gesprek met de informateur afwachten”, aldus de woordvoerder.

In Het Parool liet PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman weten dat zij altijd al zorgen had over de samenwerking tussen VVD en GroenLinks. ,,GroenLinks gaf toen de VVD aanschoof al duidelijk aan dat het een moeilijke zoektocht zou worden. De verkiezingen zijn al 7 weken geleden en Amsterdam heeft nog steeds geen college, terwijl dat in 80 procent van de gemeentes al wel het geval is.”

Bron: ANP