Presentatie nieuwste boek Maurits Koelewijn via Instagram

Presentatie nieuwste boek Maurits Koelewijn via Instagram
Op de Overtoom leest Maurits Koelewijn voor uit zijn nieuwste boek. Foto: Leen Visser
WEST Maurits Koelewijn presenteert op zaterdag 5 januari zijn nieuwe verhalenbundel ’Voorbij de grens’ via Instagram Live Stories!

WEST Maurits Koelewijn presenteert op zaterdag 5 januari zijn nieuwe verhalenbundel ’Voorbij de grens’ via Instagram Live Stories!

De boekpresentatie is dus niet in een bibliotheek of leeszaaltje, maar via een livestream te volgen op Instagram. ’Dit is de eerste Nederlandse boekpresentatie die niet meer fysiek, maar alleen online is bij te wonen’, zegt Koelewijn (37).

’Ik wil aantonen dat schrijvers met de tijd meegaan en nieuwe innovaties en technologieën omarmen. De interactie met het publiek ontstaat doordat men via Instagram berichten en emoticons kan sturen.’

Koelewijn wil niet alleen livestreamen om boekpresentaties weer hip te maken. ’Het heeft ook gewoon heel veel voordelen. Ik hoef geen zaal of catering te huren, het publiek hoeft niet door weer en wind en ik heb geen last van podiumvrees.’

Inhoudelijk vertoont de boekpresentatie overigens veel kenmerken van een traditionele boekpresentatie. Koelewijn overhandigt het eerste exemplaar aan een BN’er en doet vervolgens een korte voordracht.

In ’Voorbij de grens’ draait alles om dromen en ontwaken, ontdekken en verwonderen. Het boek bevat zeven korte verhalen. Veel verhalen spelen zich af ’over de grens’ maar ook in Noord en zelfs in de Jordaan.

’Sommige thema’s die aan bod komen zullen voor de mensen die mijn vorige boeken gelezen hebben heel herkenbaar zijn. Zo gaat het (wederom) over ontrouw en verraad, de sociale media, maar ook over een paar nieuwe thema’s/onderwerpen zoals de moeilijke verstandshouding tussen schoondochters en schoonmoeders en eenzaamheid.

De livestream begint op zaterdag 5 januari om 20.00 uur op instagram.nl/mauritskoelewijn81 en duurt ongeveer 45 minuten. Na afloop blijft de uitzending nog 24 uur bewaard op Instagram Stories. Om de uitzending bij te wonen dient men Koelewijn eerst te volgen.

Winnen

Lezers van De Echo kunnen een gesigneerd exemplaar van ’Voorbij de grens’ winnen. Mail voor maandag 31 december 12.00 uur het goede antwoord op de vraag: ’Welke drank beoordeelde Koelewijn in zijn columns voor De Echo?’ aan [email protected]

Zet in de berichtregel ’Boek Maurits Koelewijn’. Alleen inzendingen met naam, adres en telefoonnummer doen mee voor de prijzen. De winnaars krijgen bericht.