Politie zoekt getuigen van ruzie voorafgaand aan dodelijke steekpartij

Politie zoekt getuigen van ruzie voorafgaand aan dodelijke steekpartij
AMSTERDAM – Voor het onderzoek naar de dodelijke steekpartij op de Admiraal Helfrichstraat op 11 november is de politie op zoek naar getuigen. De 40-jarige Alaatin Kilic kwam om het leven bij het incident.

AMSTERDAM – Voor het onderzoek naar de dodelijke steekpartij op de Admiraal Helfrichstraat op 11 november is de politie op zoek naar getuigen. De 40-jarige Alaatin Kilic kwam om het leven bij het incident. In deze zaak is een beloning uitgeloofd van vijftienduizend euro.

Die avond werd een motoragent aan de Admiraal Helfrichstraat rond 23.40 uur aangesproken door een man die een steekwond bleek te hebben. Na het aanspreken van de motoragent, ging zijn toestand hard achteruit en hij overleed later in het ziekenhuis.

Een 26-jarige Amsterdammer, die hard wegrende op het moment dat de motoragent in gesprek was met het slachtoffer, kon in de omgeving worden aangehouden. Zijn betrokkenheid bij de dood van Kilic wordt onderzocht.

Voordat het slachtoffer het bewustzijn verloor wees hij naar een auto waar een groepje mannen bij stond. Hij zou door een van de mannen zijn gestoken. De politie zoekt nog naar een man die bij deze auto stond.

Op het moment van het steekincident waren in de omgeving van de Admiraal Helfrichstraat tientallen mensen op de been in verband met de kwalificatie van het Marokkaanse elftal voor het WK-voetbal.

Volgens de politie is gebleken dat het slachtoffer enkele minuten voor de steekpartij betrokken was bij een ruzie of een handgemeen. Deze ruzie heeft zich vermoedelijk tussen 23.15 – 23.30 uur afgespeeld nabij of op de Admiraal Helfrichstraat. Het slachtoffer reed op een damesfiets en zou een confrontatie hebben gehad met meerdere mannen. De politie wil graag getuigen spreken van deze ruzie.