Politie ontvangt dertig tips in moordzaak Martin Kok

Politie ontvangt dertig tips in moordzaak Martin Kok

AMSTERDAM - In de zaak van de doodgeschoten Martin Kok bij een seksclub in Laren heeft de politie afgelopen week dertig tips binnengekregen. Dit nadat Opsporing Verzocht beelden had uitgezonden van een mislukte aanslag eerder op die avond.

AMSTERDAM – In de zaak van de doodgeschoten Martin Kok bij een seksclub in Laren heeft de politie afgelopen week dertig tips binnengekregen. Dit nadat Opsporing Verzocht beelden had uitgezonden van een mislukte aanslag eerder op die avond.

Kok werd eind vorig jaar doodgeschoten in de auto van zijn vader. Hij was voormalig crimineel en misdaadjournalist. Kok was eerder doelwit van aanslagen en werd daarom door de politie beschermd.

Ook eerder op de fatale avond in december van 2016 deed iemand een poging om Kok te doden. Een man richtte een pistool op het hoofd van Kok op de prinses Irenestraat. Het pistool ging echter niet af. Kok had op dat moment niks in de gaten.

Videobeelden van deze mislukte aanslag zijn door de politie vrijgegeven. Inmiddels zijn dertig tips binnengekomen die kunnen leiden tot de oplossing van de zaak.