Politie achtervolgt snelheidsduivel in gestolen auto

Politie achtervolgt snelheidsduivel in gestolen auto
- Landelijke Eenheid Noordwest

MUIDERBERG - De politie heeft dinsdagmiddag haar handen vol gehad aan een snelheidsduivel in een gestolen auto. Een eenheid van Team Hoofdwegen Amsterdam zag de verdachte rondrijden op de A10 ter hoogte van de Zeeburgertunnel. Na een lange achtervolging werd de bestuurder vlak voor knooppunt Muiderberg ingesloten.

MUIDERBERG – De politie heeft dinsdagmiddag haar handen vol gehad aan een snelheidsduivel in een gestolen auto. Een eenheid van Team Hoofdwegen Amsterdam zag de verdachte rondrijden op de A10 ter hoogte van de Zeeburgertunnel. Na een lange achtervolging werd de bestuurder vlak voor knooppunt Muiderberg ingesloten.

De verdachte reed in een zwarte Honda Civic, die gestolen bleek te zijn. Daarop besloot de politie de achtervolging in te zetten. Een stopteken werd echter genegeerd en de verdachte reed er met een snelheid van 140 kilometer per uur vandoor.

Op de A10 rechts nam de verdachte de afrit Zuid en wist vervolgens weer de A10 links op te rijden richting Zaandam. Bij knooppunt Watergraafsmeer nam de verdachte de afrit naar de A1 rechts.

Inmiddels reed de snelheidsduivel 170 kilometer per uur. Volgens de politie was de verkeersveiligheid al die tijd nooit in geding, doordat er genoeg opvallende voertuigen achter de verdachte aanreden.

Pas vlak voor knooppunt Muiderberg wist de politie de bestuurder tot stoppen te dwingen. De verdachte is gearresteerd wegens heling.