Personeelslid winkel Bijlmerplein maakt het overvaller knap lastig

Personeelslid winkel Bijlmerplein maakt het overvaller knap lastig

AMSTERDAM - Een personeelslid van een winkel op het Bijlmerplein heeft het een overvaller donderdagavond knap lastig gemaakt. De verdachte probeerde rond 20.15 uur onder bedreiging van pepperspray de winkel te beroven.

AMSTERDAM – Een personeelslid van een winkel op het Bijlmerplein heeft het een overvaller donderdagavond knap lastig gemaakt. De verdachte probeerde rond 20.15 uur onder bedreiging van pepperspray de winkel te beroven.

Zijn oog viel op een aantal mobiele telefoons. Bij de deur ontstond een worsteling tussen de overvaller en één van de personeelsleden, waarbij rake klappen vielen en de overvaller pepperspray gebruikte.

De verdachte ging er uiteindelijk zonder buit vandoor. Even later werd er iemand aangehouden voor de overval, maar de persoon bleek niet betrokken te zijn en is daarop in vrijheid gesteld.

De politie zoekt naar getuigen van de overval. De dader is vermoedelijk richting het station gevlucht.

Het gaat om een lichtgetinte man, 1,75m – 1,80m lang, leeftijd tussen de 20 en 25 jaar, zwart haar en zwarte baard. Hij droeg een donkere trainingsjas met capuchon, donkere trainingsbroek, donkere sneakers met witte zolen en een zwarte pet.