Park om de Hoek Minahassastraat is een feit

Park om de Hoek Minahassastraat is een feit
Jong en oud stak de handen uit de mouwen.
OOST Bewoners staken afgelopen weekend samen de handen uit de mouwen om in de Minahassastraat plantjes en een heuse perenboom te planten, maar ook wat te leren over tuinieren en gezellig bij te praten met de buurt.

Bewoners staken afgelopen weekend samen de handen uit de mouwen om in de Minahassastraat plantjes en een heuse perenboom te planten, maar ook wat te leren over tuinieren en gezellig bij te praten met de buurt.

Het buurtpark is door de bewoners ontworpen en gerealiseerd met behulp van initiatiefnemer DeGezonde Stad, Stadsdeel Oost, hoveniersbedrijf Donkergroen en de bomenplanters Max en Joost van de Nationale Bomenbank.

Kale straat

Deze verbindingsstraat stond bij de buurt bekend als een lege, kale, betegelde straat waar scooters en brommers doorheen racen. Daarom namen een aantal omwonenden het initiatief om de straat te vergroenen. Buurtbewoners zijn dolenthousiast dat het nu zover is en hebben onder begeleiding van Donkergroen in de voorjaarszon geholpen met het planten. Om 11.00 uur kwamen Max en Joost om een perenboom te planten. Deze perenboom was door Studio JUX aangevraagd via de campagne Bomen voor Amsterdam van De Gezonde Stad. Daarnaast hielden zij voor de liefhebbers een quiz over bomen, waarbij bewoners hun kennis konden opfrissen.

Feestelijke opening

Onder het genot van koffie, sap, koekjes en muziek hielpen jong en oud met het mooi maken van het groen. Momenteel wordt er nog het een en ander aangepast op het speelterrein naast het Park om de Hoek door de gemeente. Als dat af is en ook de planten gegroeid zijn en in bloei staan zal er eind mei een feestelijke opening plaatsvinden voor alle bewoners uit de omgeving

Groene ontmoetingsplekken

Groen in de stad staat steeds meer onder druk, terwijl het steeds warmer wordt in de stad en regenbuien steeds heviger worden, als gevolg van klimaatverandering. Groen is belangrijk voor een goede waterberging en het tegengaan van hittestress. Met het project Park om de Hoek helpt De Gezonde Stad bewoners om de openbare ruimte om te toveren tot groene aantrekkelijke ontmoetingsplekken ‘op maat’.

’Groen verbindt en dat willen we hiermee stimuleren. Als het aan ons ligt, gebeurt dit door de hele stad’, meent projectleider Lesley Walet. ’Plekken zijn er genoeg: meer dan 300 Amsterdamse hoekjes zijn geselecteerd als potentiële ‘Parken om de Hoek.’

Park om de Hoek

Park om de Hoek is een initiatief van De Gezonde Stad, een stichting die via projecten met bewoners Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Park om de Hoek draagt bij aan de ambities van de stad om Amsterdam klimaatbestendig te maken en helpt bewoners hun steentje bij te dragen. Bewoners die aan de slag willen met de vergroening van hun buurt kunnen zich melden via www.parkomdehoek.nl.