Overboord geslagen Brit in Noordzeekanaal onvindbaar [update]

Overboord geslagen Brit in Noordzeekanaal onvindbaar [update]

AMSTERDAM - De 30-jarige Brit Neil Steward die dit weekend overboord is geslagen van een partyboot in het Noordzeekanaal, is nog altijd niet gevonden.

AMSTERDAM – De 30-jarige Brit Neil Steward die dit weekend overboord is geslagen van een partyboot in het Noordzeekanaal, is nog altijd niet gevonden.

Het Britse nieuwsmedium Mail Online meldde dinsdagmorgen dat het om de 30-jarige Neil Steward uit Newcastle gaat. Hij was vermoedelijk op een verlovingsfeest van een vriend, samen met zijn vriendin.

Hij sloeg in de nacht van zaterdag op zondag overboord. De kapitein van de partyboot zag het gebeuren en gooide direct een reddingsboei. De man was echter al onder het koude water verdwenen.

Er werd direct gezocht door de hulpdiensten. De scheepvaart werd tijdelijk compleet stilgezet. Na urenlang zoeken werd de eerste zoekactie zonder resultaat afgesloten.

Zondagmiddag werd de zoekactie weer hervat. Er is onder meer gezocht met boten met sonarapparatuur en een duikersteam. Toch heeft ook dit geen resultaat op geleverd.