Ouderen houden conditie op peil in het Gerbrandypark

Ouderen houden conditie op peil in het Gerbrandypark
Bij afwezigheid van de vaste trainer Theo Schavemaker, leidt Graziela Engeldal (midden in de kring) de training op vrijdagochtend. Foto: Leen Visser
NIEUW-WEST ’Het is geen club of vereniging waar je lid van moet zijn. Iedereen kan vrijblijvend meedoen’, zegt Han van Lente.

NIEUW-WEST ’Het is geen club of vereniging waar je lid van moet zijn. Iedereen kan vrijblijvend meedoen’, zegt Han van Lente.

Iedere vrijdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur traint een groep ouderen, in leeftijd tussen 50 en 86 jaar, in het Gerbrandypark onder leiding van onder meer fysiotherapeut Theo Schavemaker van Fysiotherapie-praktijk Couperus.

Bewoner Han van Lente nam ooit het initiatief voor dit vaste uurtje ’goed in beweging zijn’. ’Buurtgenoten kunnen dan lekker een uurtje ’bewegen’ met elkaar. Om het lichaam soepel te houden natuurlijk, maar voor de sociale contacten.’

Soms bestaat de groep uit circa 10 personen, soms uit 25 of meer. Naast actief een stukje lopen, worden er ook wat niet al te ingewikkelde oefeningen gedaan. Dit alles om te zorgen dat de wat oudere buurtbewoners fit en soepel blijven.

Het door de bewoners zelf opgestarte buurtinitiatief is nu al weer enkele jaren succesvol. Sommige deelnemers zijn minder vitaal dan anderen of/en hebben lichamelijke gebreken. Maar dat alles wordt goed in de gaten gehouden door de fysiotherapeut.

Met financiële ondersteuning van buurthuis Eigenwijks, lukt het de eigen bijdrage laag te houden. Iedereen kan langskomen en vrijblijvend een keer meedoen. Aanmelden vooraf is niet nodig. De eerste keer is gratis, daarna is de bijdrage 2 eur per keer. Na afloop wordt er nagepraat en drinken de deelnemers nog een kopje koffie of thee met elkaar.

Verzameld wordt op Plein ’40/’45 tegenover het Stadsdeelkantoor. Van daaruit vertrekt de groep om 11.00 uur naar het park.

Bel voor informatie Theo Schavemaker, 020-611 8027 of Han van Lente 020-6114419.