Oud-huisgenoot in shock om gewelddadige dood Sofie

Oud-huisgenoot in shock om gewelddadige dood Sofie
Sofie Kerklaan.
AMSTERDAM – Oud-huisgenoten zijn geschokt om de dood van de 27-jarige Sofie Kerklaan.

AMSTERDAM – Oud-huisgenoten zijn geschokt om de dood van de 27-jarige Sofie Kerklaan.

De jonge vrouw werd in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond gevonden op de stoep voor het appartementencomplex waar ze woonde in Amsterdam-Oost en overleed kort daarna.

Haar voormalig huisgenoot Michiel Klaassen die inmiddels in New York woont, bevestigt dat de 27-jarige vrouw Sofie Kerklaan is. Op zijn site schrijft hij over haar.

,,Afgezien van gebruikelijk ongemak – een opstapelende was, gedeeld sanitair – waren wij beter dan de beste huisgenoten ook”, staat er. ,,Een hippie-huishouden. En Sofie was de opperhippie. Geld interesseerde haar niet, ze deed waar ze zin in had. Ze fotografeerde en danste’’, omschrijft hij haar.

Klaassen schrijft verder hoe zij zaterdag nog een artikel deelde over een reis naar Mexico, maanden eerder. Hoe ze daar de eerste dagen zoek was, omdat – zo bleek later – haar telefoon was gestolen. ,,Het maakte haar niet uit. Ze had het naar haar zin in Mexico.”

Hoe deze spontane, avontuurlijke vrouw om het leven is gekomen, is voor iedereen nog een groot raadsel. Het onderzoek loopt nog. Ook Klaassen heeft nog veel vragen. Maar dat er nu agenten door het voormalige, gezamenlijke huis lopen, vindt hij een vreemde gedachte.

„Samen met mijn huisgenoten van toen tast ik in het duister en ben ik waanzinnig in de war.”