Opgeknapte metrostations langs Oostlijn geopend

Opgeknapte metrostations langs Oostlijn geopend
De cabine van de nieuwe Amsterdamse metro - ANP
AMSTERDAM Door alle aandacht voor de Noord-Zuidlijn is de oudste metrolijn van Amsterdam, de Oostlijn, wat uit beeld geraakt. Maar vanaf woensdag doet de Oostlijn weer volop mee.

Door alle aandacht voor de Noord-Zuidlijn is de oudste metrolijn van Amsterdam, de Oostlijn, wat uit beeld geraakt. Maar vanaf woensdag doet de Oostlijn weer volop mee.

De afgelopen 2,5 jaar ondergingen zestien stations langs de twee ‘takken’, Gaasperplaslijn en Geinlijn, een grondige renovatie.

Die was nodig om na 40 jaar meer licht en ruimte in de stations te brengen en reizigers een veiliger gevoel te geven.

Vloeren zijn geschuurd, muren zijn opengebroken, liften vernieuwd, wanden betegeld en installaties en borden vervangen. Het eindresultaat werd woensdag feestelijk onthuld door oud-minister Cees Veerman in metrostation CS.

Op de opgeknapte stations zijn de hele dag allerlei activiteiten, zoals rondleidingen, muzikale optredens en voetbalwedstrijdjes.

De aanleg van de eerste Amsterdamse metro ging destijds gepaard met veel rumoer. Mensen waren boos dat voor de bouw veel huizen in de binnenstad moesten wijken. In 1975 kwam het geregeld tot rellen in de Nieuwmarktbuurt.

Internetredactie