Omstanders en agenten houden straatrover aan, handlanger gevlucht

Omstanders en agenten houden straatrover aan, handlanger gevlucht

AMSTERDAM - De politie heeft woensdagmiddag met hulp van omstanders een straatrover aangehouden in West. Een tweede dader wist echter met de buit, de tas van een vrouw, te ontkomen.

AMSTERDAM – De politie heeft woensdagmiddag met hulp van omstanders een straatrover aangehouden in West. Een tweede dader wist echter met de buit, de tas van een vrouw, te ontkomen.

Het slachtoffer van de straatroof zit rond 16.30 uur op een bankje op de Baarsjesweg als zij opeens voelt dat haar tas en telefoon met geweld bij haar worden weggetrokken. Vervolgens ziet zij twee mannen wegrennen in de richting van de Chasséstraat. Een van deze twee mannen heeft haar tas vast. Het slachtoffer is geschrokken, maar besluit toch achter de verdachten aan te rennen. Ook een man op een scooter rijdt achter de verdachten aan.

Met behulp van deze man, andere getuigen en toegesnelde politie-eenheden kan even later één van de twee mannen worden aangehouden. De verdachte die de tas van het slachtoffer gestolen had, kon niet meer worden achterhaald. Ook is geen signalement van deze man bekend.

De politie zoekt getuigen en mensen die mogelijk de vluchtroute van tweede dader weten. Specifiek wordt gezocht naar de man op de scooter, een blanke man van rond de veertig jaar oud, die te hulp schoot.