Odyssee – van verleden naar heden in ZID Theater

Odyssee – van verleden naar heden in ZID Theater
Foto: ZID Theater
WEST In het ZID Theater, Roos van Dekamaweg 1, is zaterdag 22 juni om 20.00 uur en zondag 23 juni om 16.00 uur Odyssee – van verleden naar heden te zien.

WEST In het ZID Theater, Roos van Dekamaweg 1, is zaterdag 22 juni om 20.00 uur en zondag 23 juni om 16.00 uur Odyssee – van verleden naar heden te zien.

Een internationaal theater evenement van ZID Theater en Omma Studio Theater (Heraklion, Griekenland) dat hedendaagse actuele vraagstukken rondom migratie uitlicht. Elke groep heeft zijn eigen interpretatie gegeven aan het thema ‘zoektocht naar een eigen huis’, in een cross-over van de disciplines muziek, dans, theater en storytelling.

Deze samenwerking had haar succesvolle première in mei 2019 in Heraklion, Griekenland. Beide  voorstellingen beleven hun Nederlandse première tijdens het We Make the City festival in

Met Odyssee – van verleden naar heden willen beide theatergezelschappen het probleem migratie bespreekbaar maken vanuit hun eigen perspectief. Creativiteit, verbeeldingskracht en esthetiek vormen de kern van de voorstellingen die geïnspireerd zijn op de beroemde epos Odyssee. De stad is een thuishaven voor vele mensen, maar voelen we ons er wel echt thuis?

Twee voorstellingen zullen op één avond gespeeld worden; eerst Omma Studio Theater (muziektheater in het Grieks) geregisseerd door Antonis Diamantis en daarna ZID Theater (interdisciplinair theater, verschillende talen, voornamelijk in het Engels) geregisseerd door Karolina Spaić.

Spaić van oorsprong Servisch richtte in 1992 samen met Sebo Bakker ZID – dat muur betekent in het Servisch – op. Theater wordt door dit gezelschap gebruikt om muren te doorbreken en stadsbewoners met elkaar te verbinden. ZID vertelt nieuwe grootstedelijke verhalen en ontwikkelt artistieke producties met álle stadsbewoners: van kunstenaar tot

Leeftijd: vanaf 15 jaar. Taal: Nederlands, Engels, Grieks

Reserveren gewenst in verband met het beperkte aantal plaatsen. Via www.zidtheater.nl/odyssee-van-verleden-naar-heden zijn kaarten verkrijgbaar.