Nieuwjaarswensen vanuit het Westerpark

Nieuwjaarswensen vanuit het Westerpark
Gerrit en Imara van Greuningen.
Op een zonnige winterse dag wagen sommige Amsterdammers een wandeling door het Westerpark. Hoe brengen de Westerpark bezoekers het liefste hun kerstdagen door en hebben zij nog speciale voornemens voor in het nieuwe jaar? De Echo vroeg het na.

Op een zonnige winterse dag wagen sommige Amsterdammers een wandeling door het Westerpark. Hoe brengen de Westerpark bezoekers het liefste hun kerstdagen door en hebben zij nog speciale voornemens voor in het nieuwe jaar? De Echo vroeg het na.

‘Er is genoeg ellende in de wereld’

Gerrit van Greuningen (67) maakt met zijn dochter Imara (24) en de speelse hond een wandeling door het Westerpark. Ze genieten aanstekelijk van de stralende zon. De kerstdagen staan in het teken van familie, die ze bij zijn andere dochter vieren.

Imara verteld dat ze ‘…met de kerst meestal gaan gourmetten en samen ontbijten‘. Gerrit: ‘Ik ben zelf niet zo van de kerst. Het is altijd een beetje verplicht. Ik ben altijd blij als het nieuw jaar is. Dan kan je gewoon je eigen ding weer doen. Alle reclames zijn rond de kerstdagen gebaseerd op familie, maar er zijn ook heel veel alleenstaande mensen. Daar wordt weinig aandacht aan besteedt’.

Oud en Nieuw vieren ze bij Imara thuis. Zij is dit jaar afgestudeerd en wilt het komende jaar wat meer reizen en iets meer doen. Gerrit heeft als nieuwjaarswens om eindelijk een keer de Staatsloterij te winnen. Maar eigenlijk wenst hij: ‘…dat iedereen maar een beetje gezond blijft, dat is het belangrijkste. Er is genoeg ellende in de wereld en wij hebben het gewoon prima. Een hoop mensen hebben het niet goed.’

Geen goede voornemens

Van oorsprong komt Ellen van Geel (53) uit Maastricht. Ze loopt vluchtig voorbij, maar heeft desondanks even tijd voor een praatje.

Met kerst bezoekt zij haar ouders in Zuid-Limburg. ‘Met Oud en Nieuw ga ik naar een kroeg in de buurt van het Westerpark. Lekker feest vieren met wat vriendinnen’.

Goede voornemens heeft zij niet. ‘Het gaat toch altijd anders dan je planning. Ik vertrouw erop dat alles in 2019 goed wordt zoals het moet zijn. Een voornemen wat geen voornemen is.’

Ellen van Geel.

‘Meer energie en ruimte voor mijn familie’

Marcus Stalling (34) maakt met zijn dochter Djune in de draagzak een wandeling door het park. Met kerst zijn ze samen met familie. Met het gezin willen ze ook nog een huisje huren in België, bij Bergen. Plannen voor oud en Nieuw hebben ze nog niet.

Wel heeft Marcus al een nieuwjaarswens: ‘Meer energie en ruimte voor mijn familie. Voornamelijk voor mijn vriendin. Het kan soms lastig zijn met een nieuw kind om je energie te verdelen, want je hebt nog heel weinig tijd voor elkaar. Ik wil graag dat het weer goed gaat tussen mijn vriendin en ik.’

Marcus Stalling met zijn dochter Djune.

Tekst en foto’s: Linda van de Poel Garcia

 

De redactie van De Echo wenst haar lezers prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar.