Nieuwe ’vrienden’ halen woning leeg na avondje stappen

Nieuwe ’vrienden’ halen woning leeg na avondje stappen
DIEMEN – Een uit Diemen is in de nacht van 22 op 23 september in zijn woning bestolen door twee mannen. De politie heeft nu beelden van het tweetal vrijgegeven.

DIEMEN – Een man uit Diemen is in de nacht van 22 op 23 september in zijn woning bestolen door twee mannen. De politie heeft nu beelden van het tweetal vrijgegeven.

De politie over de diefstal:

’Het slachtoffer is op vrijdagavond 22 september uit in het centrum van Amsterdam. Hij komt op verschillende plaatsen en in de loop van de nacht wordt hij in de omgeving van de Oudezijds Voorburgwal aangesproken door een man. Ze raken in gesprek en lopen een eind door de stad.

Tijdens het wandelen komt er een vriend van de man bij en het drietal besluit nog een drankje te doen in de woning van het slachtoffer aan de Rode Kruislaan in Diemen. Het slachtoffer geeft op enig moment aan dat hij erg moe is en dat hij gaat slapen. Dit is het moment dat de twee gasten weggaan. Althans, dat denkt het slachtoffer. Terwijl hij ligt te slapen, halen de twee mannen zijn woning overhoop’.

Op camerabeelden is te zien dat de twee mannen vroeg in de ochtend de flat verlaten met een rugtas. Hier zitten onder meer de laptop, telefoon en horloge van de gedupeerde in. Ook de auto van het slachtoffer, een Volkswagen Golf, hebben de mannen gestolen.

De politie wil graag mensen spreken die de dieven herkennen.