Nieuwe coalitie wil uitstel Johan Cruijffplein

Nieuwe coalitie wil uitstel Johan Cruijffplein
- Archieffoto: ANP

AMSTERDAM - De vier partijen die in Amsterdam onderhandelen over een coalitieakkoord, willen dat het Stadionplein niet al op 1 juni wordt omgedoopt tot Johan Cruijffplein. Bronnen zeggen tegen Het Parool dat de partijen aan het demissionaire stadsbestuur hebben gevraagd het onderwerp controversieel te verklaren. Daarmee schuift het door naar het nieuwe college en de nieuwe burgemeester.

AMSTERDAM – De vier partijen die in Amsterdam onderhandelen over een coalitieakkoord, willen dat het Stadionplein niet al op 1 juni wordt omgedoopt tot Johan Cruijffplein. Bronnen zeggen tegen Het Parool dat de partijen aan het demissionaire stadsbestuur hebben gevraagd het onderwerp controversieel te verklaren. Daarmee schuift het door naar het nieuwe college en de nieuwe burgemeester.

Tegen het omdopen van het plein bestaan veel bezwaren, onder meer van de gemeentelijke Commissie Naamgeving Openbare Ruimte en het stadsdeel Zuid. Ook bewoners zijn erop tegen, zij zien liever een naar de voetballer vernoemde straat bij de Johan Cruijff Arena.