Nieuwe bezorgers gezocht voor De Echo

Nieuwe bezorgers gezocht voor De Echo

Richard de Vos van De Media Verspreiders. (Foto: Studio Kastermans)

LOKAAL 'Bij ons is de bezorger de belangrijkste schakel in het geheel', vertelt Richard de Vos van De Media Verspreiders. Vanaf 1 september neemt de organisatie de bezorging van onder andere Stadsblad De Echo over. De Vos zoekt veel nieuwe bezorgers in Amsterdam; ook de huidige bezorgers moeten zich opnieuw aanmelden.

LOKAAL ‘Bij ons is de bezorger de belangrijkste schakel in het geheel’, vertelt Richard de Vos van De Media Verspreiders. Vanaf 1 september neemt de organisatie de bezorging van onder andere Stadsblad De Echo over. De Vos zoekt veel nieuwe bezorgers in Amsterdam; ook de huidige bezorgers moeten zich opnieuw aanmelden.

De Media Verspreiders verspreidt folders en huis-aan-huisbladen. In dit laatste zijn ze gespecialiseerd. ‘Dit is een moeilijker product. Mensen weten wanneer ze een krant ontvangen en rekenen daar ook op. Bij bijvoorbeeld een folder van een pizzaboer, weten de ontvangers niet dat hij gaat komen en merken het dan ook niet als hij niet in de bus valt’, legt De Vos uit.

Voor een goede verspreiding zijn de bezorgers de belangrijkste schakel in het geheel. Op dat punt komt de specialisatie van De Media Verspreiders naar voren. ‘Het product kan nog zo mooi zijn, de bezorger moet het bezorgen. De huis-aan-huisbladen komen bij De Media Verspreiders binnen in Almere, Utrecht en Amsterdam. Vanuit daar worden de kranten thuis bij de bezorgers afgeleverd. Dit is makkelijker dan dat de bladen eerst bij een speciaal punt moeten worden opgehaald. Ook onderhouden we goede contacten met onze bezorgers.’

Op dit moment is De Media Verspreiders actief in de regio’s Utrecht en Flevoland. Na 1 september komen onder meer de gebieden ’t Gooi, Almere, Amsterdam en Amstelveen erbij. Van 700.000 huis-aan-huisbladen en folders schiet de verspreiding naar 1,9 miljoen. Volgens De Vos is dit zeker een uitdaging, maar zijn de bezorgers bekend in het gebied.

Bezorgers die op dit moment nog bij de huidige bezorgorganisatie Axender lopen, moeten zich opnieuw aanmelden bij De Media Verspreiders. Dit kan via een mail naar [email protected] of telefonisch via 088-4447777. ‘Zo kun je deze krant blijven lopen en kijken wij of je je oude wijk kunt behouden. Reageer wel snel, want we zijn volop bezig om de wijken in te vullen. Ook nieuwe bezorgers kunnen zich zo aanmelden. Als na september een krant niet wordt ontvangen, kan dit ook doorgeven worden via bovenstaand telefoonnummer.’

Melden dat een krant niet bezorgd is kan straks nog steeds via www.geenkrantgehad.nl en via www.dichtbij.nl. Wie de dag na bezorging voor 12.00 uur de melding doet, kan de krant nog nabezorgd krijgen.