Nieuw-West mediaclub bezoekt enkele ondernemers op Osdorpplein

Nieuw-West mediaclub bezoekt enkele ondernemers op Osdorpplein
Zaïd, Soundous en Tarik gingen langs bij Adal Zarai van The Athlete’s Foot.
NIEUW-WEST Deze vakantie gaan verschillende jonge kinderen in het kader van ‘Zomer in Nieuw-West’ op pad om te zien, horen en beleven wat er deze zomer in Osdorp te doen is.

NIEUW-WEST Deze vakantie gaan verschillende jonge kinderen in het kader van ‘Zomer in Nieuw-West’ op pad om te zien, horen en beleven wat er deze zomer in Osdorp te doen is.

Vorige week woensdag gingen Nadine, Medina, Maisan, Zaïd, Soundous en Tarik naar het Osdorpplein om portretten te maken van enkele ondernemers.

Het Warme Notengilde

Nadine, Medina en Maisam bezochten het Warme Notengilde, een begrip op het Osdorpplein. De Nederlandse notenboeren hadden altijd al een passie voor noten branden, dus toen ze na jarenlange ervaring de kans kregen om deze zaak over te nemen, hebben ze geen seconde getwijfeld.

‘En het is hier ook zo’n gezellig plein’, zegt de eigenares. Ondertussen telt de zaak vier medewerkers. De meest verkochte noten? Dat zijn de gemengde noten, cashewnoten en studentenhaver. Macademia zijn de favoriet bij de luxe noten.

Het team van Het Warme Notengilde.

De rauwe noten worden gebakken in arachide-olie en hebben elk een eigen baktijd. Tijdens de kerstperiode en de ramadan wordt het razend druk. ‘We maken dan soms lange dagen, maar we doen dat met veel liefde en een glimlach.’

Een tip die ze meegeven voor iedereen met een droom voor ondernemen, is om altijd plezier te hebben in je werk.

The Athlete’s Foot

Zaïd, Soundous en Tarik gingen langs bij Adal Zarai van The Athlete’s Foot. Adal Zarai begon in 2010 met een kleine franchise sneakerwinkel op het Osdorpplein.

Ondertussen is The Athlete’s Foot verhuisd naar een groter pand en hebben ze meerdere vestigingen, onder andere in Hoofddorp en Almere, met in totaal 25 medewerkers. Na zijn VMBO-diploma volgde Adal een opleiding ondernemerschap. ‘Tijdens mijn opleiding liep ik stage in een schoenenwinkel en daar kreeg ik de smaak te pakken’, vertelt Adal. De bestverkochte schoen is volgens hem de Nike 270C. In de opslagruimte tellen we maar liefst 100.000 schoenen.

Een tip voor succesvol ondernemerschap is hard werken, zowel op school als daarnaast.

Aanmelden

De mediaclub is onderdeel van het project Zomer in Nieuw-West. Iedere woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur gaat een groep kinderen tussen 8 en 12 jaar op pad.

De kinderen leren schrijven, interviewen, fotograferen en video’s maken en editen onder leiding van coaches Vera Duivenvoorden, Warda El Kaddouri en Denise van de Frisse Blik.

Op www.facebook.com/zomerinnieuwwest.nl staat meer informatie. Via [email protected] kunnen kinderen zich aanmelden.