Meepraten over De Vrije Stad

Meepraten over De Vrije Stad
Auteur Pim Lammers leest deze avond voor uit zijn kinderboek: ‘Het lammetje dat een varken is’. Foto: Ad van Dam
NIEUW-WEST De derde ontmoetingsavond rond het thema De Vrije Stad, vindt woensdag 21 november plaats in Huis van de Wijk De Buurtzaak aan de Chris Lebeaustraat 4, Slotervaart.

De derde ontmoetingsavond rond het thema De Vrije Stad, vindt woensdag 21 november plaats in Huis van de Wijk De Buurtzaak aan de Chris Lebeaustraat 4, Slotervaart.

De avond, mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Gemeente Amsterdam Nieuw-West, het Bob Angelo Fonds en de OBA, begint om 20.00 uur.

Tijdens deze ontmoetingsavonden georganiseerd gaan bewoners met elkaar in gesprek over verschillende thema’s rondom De Vrije Stad. Elke avond zijn er gasten aanwezig en wordt het Wie-Van-De-Drie-Spel gespeeld. ’Bij dit spel worden vooroordelen over elkaar op een speelse manier doorbroken’, zegt Ad van Dam, die samen met Ilias Zian de bijeenkomst organiseert.

Coming-out

Auteur Pim Lammers leest deze avond voor uit zijn kinderboek: ‘Het lammetje dat een varken is’. Het boek speelt zich af rond een kudde schapen dat in de wei taat grazen. In de poel liggen de varkens. Ze rollen door de modder. Dan zit er opeens een lammetje in de modder. Dat vinden de schapen en de varkens maar raar.

Tweede gast is Mounir Samuel, politicoloog, schrijver, publicist en Midden-Oostencorrespondent. Samuel vertelt over zijn coming-out en transitie aan de hand van zijn boeken ‘Liefde is een rebelse vogel’ en ‘God is groot’. ’Mounir laat fragmenten zien die zijn verhaal illustreren.’

Deelname is gratis. Bij binnenkomst ontvangt iedereen een lootje, waarmee je aan het eind van de bijeenkomst een boek van een van de gasten kunt winnen.

Hier staat meer informatie. Op de Facebook-pagina ’De vrije stad #3 God is groot’ kunnen belangstellenden zich aanmelden.

Meer informatie bij Ad van Dam: [email protected] en Ilias Zian: [email protected]